La millor escola, la pública!

"Us animo a triar l'escola pública del vostre barri i treballar de la mà de la resta de la comunitat educativa"


  • Comparteix:

xenia.amoros

Xènia Amorós


Publicat: el 16/mar/21
Els experts |
PDF

Tot just acaba de començar el període de preinscripció escolar, i moltes famílies estan angoixades, perquè han de prendre una decisió important: quina escola hem de triar?.

El procés d'escolarització s'acostuma a viure com un procés individual, tenim la sensació que la decisió que prendrem marcarà l'èxit o fracàs educatiu, i fins i tot vital, de la nostra filla o fill i, lògicament, carregar amb una responsabilitat tan gran ens angoixa.

Visitem totes les escoles que podem, comparem els projectes, les instal·lacions, l'entorn, valorem pros i contres i fem càlculs impossibles per intentar entrar a la nostra "primera opció", a aquella escola que salvarà la nostra criatura de tots els mals i li evitarà qualsevol patiment, però quan estem immerses en aquest procés individual, ens oblidem d'un fet cabdal: el dret a l'educació és un dret fonamental dels infants, no de les famílies, i tots els infants, sigui qui sigui la seva família, han de poder exercir-lo en igualtat d'oportunitats. També ens oblidem que l'educació és un bé comú, i que té, per davant de tot, una funció social: dotar els nens i nenes del coneixement i de les eines necessàries per fer una societat més justa i més sostenible.

No hi ha cap dubte que totes les famílies volen la millor educació per als seus, però potser el camí per aconseguir-ho, no passa per buscar la millor solució per a nosaltres, sinó per comprometre's, de forma col·lectiva, a lluitar per un sistema educatiu que garanteixi l'equitat i la no discriminació, i doni, a tots i cadascun dels infants, independentment de la seva raça, procedència, capacitats, extracció social i econòmica, una educació de qualitat que ens ajudi a construir un món més just.

Per tot això, us animo a triar l'escola pública del vostre barri i treballar, de la mà de la resta de la comunitat educativa, per millorar dia a dia el nostre sistema educatiu i aconseguir que les solucions col·lectives, siguin les millors també per a cadascun dels individus.

XÈNIA AMORÓS és presidenta de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.