Com un dia gris

"Busquem maneres de canalitzar la tristor i convertir-la en serenor, per créixer amb l'autocontrol per fer-nos forts i enfortir els qui ens envolten"


  • Comparteix:

maria.fabre

Maria Fabre


Publicat: el 13/abr/21
Els experts |
PDF

Ja fa més d'un any que molta gent viu en un etern dia gris. La pandèmia ha trasbalsat les vides de tothom, no puc dir més per uns que per altres, a tothom d'una manera o d'una altra li ha capgirat la seva manera de fer, la seva manera de viure.

En un dia gris, no tens tantes ganes de fer coses, estàs més trist, tot ho veus més negativament. Aquest any tot i que hem estat molt creatius i ens hem inventat maneres noves de fer les coses, en realitat cada vegada estem més cansats i ens fa més mandra fer aquella videoconferència que abans ens feia gràcia i tot. Estem amb un neguit més fort per que tenim ganes de retrobaments més nombrosos i això no ho podem fer. I, sincerament, jo ho segueixo veient tot força negativament.

Sí, la vacuna! La desitjada vacuna ja està aquí i mica a mica sembla que estarem tots immunitzats, però són tants els dubtes al respecte, que les notícies sovint no ens ajuden a veure les coses amb positivisme.

Això sí, una cosa està clara, per superar un dia gris, cal desitja el sol! Desitjar el sol que ens omple d'energia i ens fa somriure quan ens acarona la cara amb la seva escalfor. Respirem profundament en un moment així, siguem prudents i conservem l'energia que ens proporciona per seguir tirant endavant en una època gris. Busquem maneres de canalitzar la nostra tristor i convertir-la en serenor, aprofitem per créixer amb l'autocontrol per fer-nos forts i enfortir amb el nostre exemple els qui ens envolten. Però no oblidem que no som superherois, som fràgils i ens hem de deixar cuidar quan cal.

El dia gris passarà i gaudirem com mai del que no podíem tenir.

MARIA FABRE GRAS és directora de Pou d'Art



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.