Escollim el camí de l'art, el disseny i la creativitat

"Els alumnes aprenen molt els uns dels altres. Incidim molt en l'autonomia, el treball en equip i les habilitats comunicatives"


  • Comparteix:

eva.virgili

Eva Virgili


Publicat: el 4/mai/21
Els experts |
PDF

La nostra és una escola d'artistes, dissenyadors, animadors, il·lustradors i creadors de continguts multimèdia singular i de llarga trajectòria a Sant Cugat del Vallès.

Som una escola i no un institut. És important aquesta distinció perquè fa referència a la gran especialització del nostre centre impartint Cicles Formatius de Grau Superior i Mitjà d'Arts Plàstiques i Disseny des del curs 1980-82.

L'alumnat que accedeix als nostres estudis s'emancipa de l'institut de secundària i cerca nous horitzons. L'estudiant que vol fer un cicle d'art i disseny vol un centre educatiu diferent, especialitzat i poc massificat, que li mostri el camí de l'art i la creativitat.

Els nostres estudiants provenen de molts centres i estudis diferents: d'instituts del Vallès Occidental i altres comarques, de fer 4rt d'ESO o bé Batxillerat, de fer altres Cicles Formatius, del món laboral i de Graus universitaris. Aquest fet enriqueix l'aula d'una manera increïble! Imagineu un grup classe format per joves de 19 a 25 anys o més, provinents de formacions, centres i poblacions diferents, estudiant el mateix cicle, posem per cas el d'Animació. Aquest fet és rellevant perquè aprenen molt els uns dels altres. Incidim molt en l'autonomia, el treball en equip i les habilitats comunicatives.

Aquests joves han escollit allò que els agrada, no oblidem que són estudis post obligatoris i que són responsables de la tria educativa. Aprofiten i enfoquen el seu futur cap al l'ampli món professional de la comunicació gràfica i audiovisual.

El projecte educatiu de l'EAD Sant Cugat està al dia de les noves orientacions del Departament d'Educació i aplica metodologies basades en projectes, potencia la relació de diferents disciplines artístiques i dona espai per l'expressió i el cultiu de la cultura i el pensament.

La nostra escola ha creat escola. Amb la perspectiva que ens donen els 40 anys d'ensenyar, són molts els nostres antics alumnes que han reeixit en la seva professió i han seguit un camí que, a voltes, els ha fet retornar al nostre centre com a docents, tancant un cercle d'aprenentatges compartits.

Segurament aquest "fer escola" és un tarannà, un tipus d'ensenyaments, un equip docent cohesionat, una secretària i unes conserges amables que t'informen i t'acullen i també un edifici singular com és el recinte modernista de la Casa Mònaco.

Els historiadors es refereixen a les escoles d'artistes, a les escoles filosòfiques o literàries com un lloc comú de pensament i obres. L'Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat és aquest lloc comú on els estudiants poden florir i créixer cap allà on ells vulguin.

EVA VIRGILI CARBONELL és Directora de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.