Que no us donin gat per llebre!


  • Comparteix:

eva.virgili

Eva Virgili

Directora de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat


Publicat: el 20/jun/22
Els experts |
PDF

Divendres 3 de juny vam convidar a l'EAD Sant Cugat als diferents directors i directores de les Escoles d'art i disseny municipals de Catalunya, una gran família de docents dedicats als estudis més singulars del país. A la reunió vam comentar que ens sorprèn i ens preocupa que el Departament d'educació hagi autoritzat a Institut de secundària o de Formació Professional a impartir Cicles d'Arts Plàstiques i Disseny (APD) propis de les Escoles d'art.

Voldria reivindicar la nostra singularitat i història, molt arrelada a Catalunya. Som 17 escoles arreu del territori que es distribueixen les diferents famílies d'estudis d'Arts Plàstiques i Disseny: La industrial i la Massana a Barcelona, la Gaspar Camps d'Igualada, la Leandre Cristòfol de Lleida, l'EA La Garriga, l'EA de Manresa, l'EA de Terrassa, EDRA de Rubí, l'EA Illa de Sabadell, ESARDI d'Amposta, l'EA de Móra la Nova, l'EA de Tortosa, l'EA de Reus, l'EA de Tarragona, l'EA Arsenal de Vilafranca del Penedès, EMAiD de Vilanova i la Geltrú i l'EAD Sant Cugat.

Aquestes escoles van néixer a partir dels anys 60 fruit d'una doble necessitat: donar satisfacció a la vitalitat artística dels ciutadans i dotar-se d'uns professionals capaços de mantenir el paper preponderant que les indústries catalanes han tingut sempre en matèria de disseny. Més endavant, el Departament d'Educació i la Coordinadora d'Escoles d'Art i Disseny de titularitat pública de Catalunya (CEADC) van ordenar el mapa escolar i la tipologia d'aquests centres municipals creant una xarxa molt amplia i peculiar no aliena al dinamisme del disseny i les artesanies al nostre país.

Així doncs, ens hem adaptat als canvis socials, tecnològics i pedagògics aplicant els diferents plans curriculars: amb perfils professionals nous, projectes d'innovació educativa, vincles molt estrets amb les empreses i agents culturals, formant part de comissions de treball del Departament, entre altres coses.
Les Escoles d'Art i Disseny són centres especialitzats en impartir els Cicles Formatius d'APD, tant pel que fa a l'equipament com pel que fa a l'expertesa dels seus equips docents i Projectes educatius. Que no us donin gat per llebre!

EVA VIRGILI CARBONELL és Directora de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.