L'Institut FP Sant Cugat crea un nou grau superior de promoció d'igualtat de gènere

És el primer grau d'aquest àmbit al Vallès occidental i el setè a Catalunya


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

L'Institut FP Sant Cugat imparteix un nou grau superior de promoció de la igualtat de gènere. Es tracta d'una formació on s'analitza el paper de la dona en àmbits com el laboral, l'empresarial o el social per incrementar i enfortir la seva participació i assolir una igualtat de tracte i d'oportunitats independentment del sexe. La primera promoció d'aquest grau superior ha començat aquest setembre amb sis alumnes.

Segons ha explicat a Cugat Mèdia la cap del departament de la família de Serveis socioculturals a la comunitat i docent del centre, Lorena Sánchez, aquest grau superior té com a objectiu que els alumnes puguin incorporar-se al món laboral, a diferents tipus d'entitats que tinguin una perspectiva de gènere i que vagin contra la violència de gènere, tant públiques com privades.

El grau superior oferirà pràctiques laborals a empreses i entitats dedicades a la prevenció de la violència de gènere. Un dels punts claus serà la prevenció per evitar o detectar situacions de risc de discriminació per raons de gènere i actuar per ajudar la víctima, ja sigui en l'àmbit laboral com el social i en el dia a dia.

En els últims anys, s'ha incrementat el nombre de centres que han afegit aquest grau superior a la seva graella. Es tractaria del primer grau superior de promoció de la igualtat de gènere al Vallès Occidental i el setè a Catalunya. Tot i ser una promoció amb, de moment, sis alumnes, esperen que incrementi el nombre, ja que el període de matriculació continua obert.


Lorena Sánchez

L'objectiu és que puguin incorporar-se al món laboral, a diferents tipus d'entitats que tinguin una perspectiva de gènere i que vagin contra la violència de gènere. Que puguin treballar a l'Ajuntament, per exemple, al departament d'Igualtat. Com a tècnics o consultories, fent plans d'igualtat per a empreses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.