Els Reis s’acosten


  • Comparteix:

josep.manuel.prats

Josep Manuel Prats

President de FAPEL i membre de l’Associació Bastiments, Educació i País


Publicat: el 4/gen/23
Els experts |
PDF

Comença un nou any. Mig curs escolar. Tothom fa bons propòsits per l’any nou: aprimar-nos, menjar millor, fer esport... Sempre són coses positives, que ens ajuden a ser millors o a millorar la vida dels altres.

Malgrat que som a mig curs, podríem fer el mateix, i mirar de fer tot allò que ens millora i millora els altres. Famílies, professors, alumnes... i l'administració.

I per això proposo fer una carta als Reis, com la fan tants i tants infants, que confien en la màgia i en la bondat humana i divina per veure complerts els seus somnis i desitjos. Quina carta podríem escriure les famílies?

"Benvolguts Reis Mags d'Orient: Aquest any ens hem portat molt bé. Hem estimat, alimentat, vestit, protegit i educat els nostres fills i filles. No hem fet cap vaga, ni hem imposat a ningú res que no fos digne ni bo per l'educació i la convivència a casa, a l'escola i al carrer.

Per això ens agradaria poder triar l'escola que vulguem, que l'administració deixi exercir als pares i mares els seus drets fonamentals i d'immiscir-s'hi amb el suport dels negacionistes de drets, que en tenim al voltant.

Desitgem poder educar els nostres fills i filles segons els nostres valors, creences i conviccions filosòfiques, pedagògiques i religioses. Ara no ens deixen, i fins i tot ens imposen què, com i quan els nostres fills han de rebre adoctrinament a l'escola, als mitjans i al carrer.

Tenim ganes de parlar amb els mestres i professors dels nostres fills, per ajudar-los a créixer a encaixar en la societat segons són cadascun d'ells, a fer-los les millors persones que poden arribar a ser. Tenir converses sovintejades amb ells perquè coneguin millor els nostres fills i ajudar-nos mútuament. No s'estima ni s'educa el que no es coneix.

Volem que deixin de canviar les lleis i els decrets durant molts anys. Cada llei és pitjor que l'anterior (i, a més, ens obliga a canviar de llibres, que són caríssims). Alteren els profes i només els resten ànims. I ara són lleis injustes.

Necessitem que l'escola formi els nostres fills, juntament amb els pares i mares, de forma integral, i que llegir i escriure siguin els fonaments de tot, i que les humanitats formin part essencial.

Desitgem que s'orienti de la millor manera els nostres fills i filles. Personalment, acadèmicament. I que es compti amb la família en aquesta tasca tan important.

També ens agradaria que portessin una mica de seny a tothom per ajudar a educar els infants i joves en saber estar, respectar-se a si mateixos i el proïsme, que no pensin només en l'immediat i que tinguin grans projectes de vida personal.

I, finalment, tot allò que Ses Majestats creguin que ens pot ajudar a educar i a bastir un país ferm, educat i pròsper per a les persones.

I als polítics, carbó. Molt. A tones.

Esperem que Ses Majestats siguin propícies i que ens portin tot el que els demanem i necessitem, que és pel bé dels infants i joves, i del país."

Josep Manuel Prats és president de FAPEL i membre de l'Associació Bastiments, Educació i País



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.