No és Déu qui mana segregar per sexe a les escoles, són els Tribunals


  • Comparteix:

carola.alegre

Carola Alegre

Secretària Coordinadora d'Afes de Sant Cugat


Publicat: el 3/mai/23
Els experts |
PDF

El 2021 les defensores de la pública vam celebrar que el Departament d'Educació va retirar el concert als cicles de secundària a les escoles que segreguen per sexe. A Sant Cugat l'escola Viaró es va negar a obrir les seves portes a les nenes, però finalment aquesta decisió no els va fer perdre el concert, ja que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya així ho va decidir.

La setmana passada la Generalitat va anunciar que la mateixa mesura s'estendrà per fi a primària tan bon punt la sentència del Tribunal Constitucional que rebutja el recurs de Vox contra l'anomenada Llei Celaá es notifiqui. Això vol dir que s'acabaran els concerts a TOTES les escoles que segreguen per sexe, a més, acabarem amb les classes de religió com a assignatura curricular i amb l'obligatorietat d'impartir el 25% de classes en llengua castellana.

Totes aquestes intencions són molt boniques i esperem que no les tornin a tombar. Però la lluita vers una educació pública universal i gratuïta continua i ens queda molt camí a recórrer.

Les escoles concertades segueixen sent una font de segregació dins la societat, ja que amb diners públics, estem finançant una educació exclusiva per a les famílies benestants. Sant Cugat n'és un exemple clar, tenim 12 escoles púbiques d'infantil i primària i 6 de concertades, aquest curs tenim només 57% de places públiques i 43% de concertades, la celebrada i necessària baixada de ràtios a les aules públiques d'infantil i primària ha suposat la pèrdua d'un gran nombre de places públiques.

Uns diners que haurien d'invertir-se en millorar el servei públic, s'estan utilitzant per millorar els privilegis d'uns quants. Des de la Coordinadora d'Afes dels centres públics diem prou a la concertada.

CAROLA ALEGRE AUBETS és Secretària Coordinadora d'Afes de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.