Transparentland del Vallès i Mira-sol


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 2/jul/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Resten uns 10 mesos per a les properes eleccions municipals. Com cada vegada que s'acosta aquesta data viurem un 'aquelarre' d'inauguracions, primeres pedres, visites d'obres i actuacions similars. El nostre estimat i valorat govern municipal repeteix les actuacions de forma implacable: inauguració d'obres, reducció d'IBI i pàgines i pàgines de publicitat institucional als diferents mitjans de comunicació. Com podeu entendre, la càrrega de recursos (públics) destinats esdevenen importants i, per tant, el traspàs d'informació també.

Però bé, com us deia, cada quadrienni passa el mateix i la memòria dels dos o tres primers anys de mandat sense massa inversions i amb pujades impositives és feble

Parlàvem de generació de marca. Un dels conceptes que s'ha 'generat' és el de la transparència, reforçada per premis sobre aquest concepte. Com sabeu (tot i que no s'explica gaire) els diferents premis a la transparència municipal ho són en relació al web municipal, però es trasllada a tot el nostre govern i les seves accions.

A voltes amb la transparència, s'ha parlat poc sobre el conflicte larvat al Casal de Mira-sol. Un conflicte que representa una forma de fer les coses que s'amaga entre les ombres, divideix els actors en reunions, no s'informa als regidors de l'oposició de forma clara a les comissions informatives i es fan arrencades i frenades segons bufa el vent o les crítiques.

La nostra ciutat necessita equipaments públics adients on es puguin realitzar activitats artístiques. Existeixen propostes d'aprofitament d'espais com Can Quitèria i Villa Felisa, entre d'altres. Una d'aquestes necessitats és la que realitza Entretallers. El govern municipal ha pres la decisió de traslladar un número de tallers al Casal de Mira-sol, aspecte que ha aixecat el dubte entre l'AMPA de l'escola Catalunya i usuaris del casal com l'Associació de veïns de Sant Joan de Mira-sol.

El primer fet a constatar és com la transparència és opaca com una pedra. No se sap si es farà el trasllat en noves sales o no, quan, es reduiran espais veïnals? Quants tallers quatre o set, a partir de setembre 2014 o gener 2015? Un aspecte que podria ser positiu en valorar (com les activitats extraescolars del col·legi amb els nous tallers) esdevé un conjunt de dubtes i incerteses.

D'altra banda caldria demanar al govern municipal que 's'aclareixi' sobre si la decisió (i quina) ja està presa o no i si també compta amb el suport del regidor del districte. El dimecres 9 en el grup de treball i el dijous 10 en el Consell de Barri podrem descobrir si el globus sonda és real, si l'arrencada es converteix en frenada, si la dosificació de la informació a cada entitat és un èxit de gestió de conflictes o si, finalment, si el model de centre associatiu i veïnal del Casal de Mira-sol és un aspecte a atacar o esborrar per part del govern de CiU.

Se m'oblidava: Visca el pla d'equipaments i la seva gestió, no hi ha res a fer si fem plans que no complim i si es planifiquen els equipaments culturals d'una forma poc clara i sense participació. De la piscina de Mira-Sol, en parlem un altre dia.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.