Escoles segregades


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 19/jul/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després de prohibir TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià, de tancar Canal 9 i de canviar el nom del català (allà, lapao, més ençà, valencià, d'aquí a poc, mallorquí), l'atac institucional i oficial del PP (i C's) i del govern espanyol contra el català no acaba aquí, no en tenen prou. Tot i que la majoria de persones n'estem fins al capdamunt.

Com ja defensaven fa 20 anys l'ABC, la Cope, CADECA i l'Aznar, calia defensar el castellà a l'escola catalana, últim reducte on el català domina i predomina, on el català és ben present i és llengua vehicular, pròpia i normal, amb tota naturalitat. A partir d'ara, potser caldrà separar els nens per motius de llengua. Els catalanoparlants i els castellanoparlants, per culpa d'aquesta gent tan ufana i tan superba, aniran separats: aules diferents, escoles diferents, patis diferents, autocars diferents. Només faltaria que hi haguessin piscines per a uns i per als altres, platges per als uns i per als altres i cinemes... No, cinemes no, això és impossible.

És impossible que hi hagi, per als catalanoparlants, cinemes, autoescoles, jutjats, articles i objectes, moltes televisions, discoteques, revistes de tota mena, internet i desenes d'àmbits més.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor
darrutri@gmail.com



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.