Ara és l'hora


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 6/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Comencem el curs polític, probablement un dels més intensos dels darrers anys, amb la mirada posada en el 9N i en les eleccions municipals del maig vinent. Ambdues cites estan molt lligades, encara que potser d'entrada sembli que no tenen res a veure. L'èxit o el fracàs de la consulta per la independència condicionarà, inevitablement, el futur dels nostres municipis.

No és estrany, i crec que fins i tot és necessari, perquè, en definitiva, el país el formen els pobles i ciutats que, mitjançant els ajuntaments, responen de forma immediata les necessitats de la ciutadania. Només uns municipis cohesionats seran capaços de construir un país més just, equitatiu i democràtic.

Per tercer any consecutiu, la Diada sembla que tornarà a representar un punt d'inflexió en aquest procés cap a la llibertat que estem vivint com a país. La diferència és que enguany serà el darrer Onze de setembre que sortirem al carrer massivament, per demanar votar que sí a la independència el proper 9N. L'objectiu ha de ser que la Diada del 2015 celebrem la primera festa nacional de la República Catalana.

Per dir-ho d'una manera més col·loquial, finalment, podrem viure un Onze de setembre vestits amb normalitat, deixant en el record i per a la història totes les samarretes que hem lluït en totes i cadascuna de les mobilitzacions d'aquests darrers anys previs a la independència.
Ara és l'hora de fer un darrer esforç. És fonamental que la manifestació d'aquest Onze de setembre, en forma de V , sigui històrica, sense precedents. Omplir aquesta V és el millor camí per fer realitat la consulta del 9N. Aquest és un procés liderat per una amplíssima majoria de la societat catalana, i és aquesta mateixa majoria la que assolirà que puguem exercir el nostre dret a decidir el futur del nostre país.

Però també és l'hora d'anar pensant com volem que sigui aquest nou país. D'entrada, hem d'esperar que sigui millor o si no, de què ens hauran servit tants esforços? La llibertat és sobretot justícia, equitat i igualtat. I aquests han de ser els nostres objectius des de l'endemà mateix del 9N. En aquest país hi ha molta gent que s'ho està passant malament i no podem perdre més temps i ajudar-los
Les oportunitats a la vida només es presenten una vegada, per això cal estar amatents i no deixar escapar cap dels trens que ens passen per davant.

El tren de la República Catalana és a punt d'entrar a l'estació i hem de ser-hi tots i totes per pujar-hi i començar a treballar i construir un futur millor per a tota la ciutadania. Potser caldrà tornar a mobilitzar-nos massivament per assolir-ho i segur que en serem capaços, ho hem demostrat infinitat de vegades i ara no en serà una excepció. El poble català històricament ha aspirat a viure en un país millor i no ens podem plegar de braços perquè encara ens queda molta feina per fer.

MIREIA INGLA és l'alcaldable d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.