El relleu de Promusa


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 13/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La dificultat per trobar finançament i ajudes públiques per fer pisos de lloguer, la baixada de preus de l'habitatge privat i les dificultats econòmiques i financeres actuals de Promusa fan inviables els seus objectius inicials.

Orientar la seva activitat cap la gestió de l'aparcament de la via pública -zona blava-, el servei de neteja i els mercats municipals i també promoure, gestionar i explotar instal·lacions de telecomunicacions i aquelles encaminades a la generació i estalvi d'energia i aigua, no és res més que una fugida cap endavant, per salvar no sabem què.

La gestió de l'habitatge ja construït pot ser gestionat perfectament des de l'àrea d'Habitatge del mateix Ajuntament.

El que la uaSC vol promoure, i ho inclourà en el seu programa electoral per les municipals del 2015, és la creació d'una nova entitat o patronat encabit a l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament per portar a terme, i gestionar, altres alternatives que facilitin un habitatge digne a les persones amb pocs recursos o amb dificultats, especialment joves i gent gran. Per aconseguir-ho proposem tres línies d'actuació:

- Pisos compartits entre gent gran i joves: Dóna l'oportunitat a joves estudiants de viure amb una persona gran que, a canvi d'aquesta companyia, ofereix al jove allotjament gratuït. Aquesta experiència aporta a les dues persones experiències vitals enriquidores. A més de que la persona gran se senti acompanyada i la persona jove tingui allotjament gratuït, el programa vol fomentar que ambdues parts coneguin molt més l'altra generació.

- Pisos tutelats per a la gent gran: És un servei d'acolliment alternatiu per a persones grans autònomes, les circumstàncies sociofamiliars de les quals no els permeten romandre a la pròpia llar. Es tracta d'un conjunt d'habitatges amb estances d'ús comú i sense barreres arquitectòniques. Els residents dels habitatges tutelats comparteixen tasques i despeses i, si volen, poden viure amb els cònjuges o parelles i amb les persones que en depenguin. És una practica molt estesa ja en els països avançats d'Europa i en algunes ciutats de Catalunya com alternativa a les residencies.

- Masoveria Urbana: Persegueix dos objectius. D'una banda, reduir el nombre d'habitatges que, degut al seu mal estat de conservació, romanen desocupats. D'altra banda, donar resposta a les necessitats d'habitatge d'una part de la població per mitjà de règims alternatius a la tinença i sense que això suposi haver d'escometre la construcció d'habitatges de nova planta amb destí a lloguer. La masoveria urbana és un mecanisme per animar als propietaris d'habitatges desocupats a realitzar-ne la rehabilitació i manteniment sense haver d'intervenir en el procés de construcció. Per mitjà del contracte de masoveria urbana, el propietari d'un habitatge en cedeix l'ús, pel termini que s'acordi, i a canvi els cessionaris/masovers n'assumeixin les obres de rehabilitació i manteniment. A la nostra ciutat tots coneixem la proposta presentada pel col·lectiu 6 Claus a la Floresta i gestionada per la cooperativa Sostre Cívic.

La uaSC creu que Sant Cugat del Vallès ha de ser també una 'social city' i un punt de referència per a altres ciutats.

JAUME MASSANÉS és portaveu d'Un altre Sant Cugat (uaSC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.