Recuperem els servei d’ambulància 24 hores


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 8/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Perdre serveis a les persones en una societat com la nostra, que havia assolit un nivell òptim, és dolorós. La crisi ha 'matxacat' nombroses famílies que han vist perdre molt poder adquisitiu els darrers cinc anys.

L'administració pública aquests darrers anys, des del govern espanyol i des de la Generalitat, també ha practicat retallades que afecten els serveis a les persones. I ho ha fet atrinxerada, excusada sota el paraigua de la crisi econòmica.

No hi ha hagut visió de futur, ni capacitat de treballar per generar més ingressos, ni la valentia de gravar aquells que més tenen com a concepte de solidaritat amb els més desafavorits (fiscalitat progressiva).

El resultat de tot plegat, després de cinc anys de plena crisi, és que hi ha més desigualtats ara que abans. I davant d'aquest panorama, ara toca el rebre el sector del transport sanitari.

La Generalitat ha posat a licitació el servei amb molts menys diners que els de l'anterior licitació: prop de 2.000 milions d'euros, el que equival a un 10% de rebaixa. El nou plec de condicions administratives preveu menys vehicles i de menys qualitat de servei.

A Sant Cugat, que al 2006 teníem dues ambulàncies de servei les 24 hores del dia i amb seu a la ciutat, amb la nova licitació ens quedem a zero.

No és poca cosa. Considero que aquesta retallada és molt greu ja que a la nostra ciutat, amb més de 87.000 habitants i un municipi divers i molt extens, perdem un servei de referència que, sumat a les retallades dels CAP, deixen el servei sanitari públic molt tocat.

Des del PSC, demanem valentia a l'equip de govern i a l'alcaldessa perquè lluiti per recuperar i reclamar a la Generalitat els serveis perduts en sanitat a la ciutat i que, com a mínim, es pugui disposar d'una ambulància permanent en servei de 24 hores. De moment, sembla que el tema no interessa.

No és demanar gaire si el que posem en 'risc' és l'atenció sanitària dels nostres conciutadans.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.