Un gest d'un minut, una hipoteca per a quatre anys


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 11/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cada vegada estem més a prop del moment en què els santcugatencs dipositarem una papereta a l'urna per donar el nostre vot de confiança al partit que volem que governi Sant Cugat els propers quatre anys.

Evidentment cadascú serà lliure d'escollir el partit que cregui convenient d'acord amb el seus paràmetres d'elecció. El que avui vull explicar és el meu criteri o procés que segueixo abans de decidir la meva opció de vot.

En primer lloc, i això és important, tinc molt clar que haig d'escollir a la gent que d'una forma o altra han demostrat que volen treballar per al municipi. Mai deixar-me influenciar per grans campanyes, processos o esdeveniments a àmbit nacional. De fet, sóc un ferm defensor de les llistes obertes on votes persones properes a qui pots demanar comptes directament.

En segon lloc, valoro molt més la feina feta ens els darrers quatre anys que les promeses recollides en uns programes electorals 'meravellosos' que després sempre són difícils de valorar, sobretot si s'han complert o no. Molts partits, després de les eleccions, un cop obtingut el vot, s'obliden del compromís adquirit amb la gent que els van votar.

Quan parlo de feina feta no faig distinció entre partits que van aconseguir presència en el consistori i els que no van obtenir els suficients vots en les anteriors eleccions. És fals, com va manifestar una candidatura fa poques setmanes, que si no estàs en el consistori no pots fer res per la teva ciutat. Desconfio per principi dels partits que durant quatre anys estan 'absents o inactius' i s'activen quan falten uns mesos per les eleccions.

En tercer lloc, no em plantejaré donar el meu vot a un equip de govern si està contagiat del virus de la 'majoria absoluta' que els provoca la creença que estan per sobre de tot i que creuen que la ciutat és seva. Els símptomes més importants d'haver adquirit aquest virus són la falta de transparència, el menyspreu d'una veritable participació ciutadana, dificultar l'accés a la informació a la ciutadania i als partits de l'oposició, no executar la majoria de les mocions aprovades als plens municipals, retardar inauguracions fins els mesos anteriors a les eleccions, etc.

En un moment de descrèdit i desconfiança de la població envers a la classe política la gent ha de reaccionar. D'aquí a set mesos tenim la possibilitat d'obrir finestres perquè entri aire renovat i no contaminat al nostre ajuntament. Ara és el moment de valorar i informar-se bé del compliment, o no, de les anteriors promeses electorals, de les actituds i les accions davant dels ciutadans, el respecte als principis democràtics bàsics (transparència, participació ciutadana, bona gestió dels recursos, etc.). Per començar us convido a assistir als plens municipals i als consells de barri.

No ho deixem tot fins al darrer minut perquè després no podrem 'cancel·lar' la hipoteca que haurem signat voluntàriament per quatre anys.

JAUME MASSANÉS és portaveu de la uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.