Creure en la participació ciutadana


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 18/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimarts passat va tenir lloc el consell de barri de la Floresta, el segon que es convoca aquest any 2014, quan el Reglament de Participació Ciutadana preveu que els consells de barri es reuniran cada quatre mesos. D'entrada, aquesta és una mala notícia. Hem de tenir en compte que els consells són uns òrgans de participació ciutadana que tenen per objectiu implicar la ciutadania, les associacions i les entitats amb el seu barri, per tal de intentar entre l'administració i la societat civil, treballant colze a colze, millorar-ne el funcionament.

En el moment en què l'Ajuntament deixa de convocar els consells de barri, com a mínim amb la freqüència que estableix la norma, ja no són útils. Pensem que les ciutats i els seus barris són entorns molt dinàmics i Sant Cugat és precisament el paradigma del que vol dir una societat viva, rica en associacions i entitats de tots els tipus. Si l'objectiu és acostar l'administració a la ciutadania, com menys t'hi acostes, menys coneixes la realitat de la ciutat.

Al consell de la Floresta les coses no van anar gens bé, fins i tot el president de l'Associació de Veïns va plegar perquè l'Ajuntament trenca tots els pactes i no compleix els seus compromisos. Una decepció que malauradament expressen molts col·lectius i entitats de la ciutat. Tampoc la Floresta Parla està satisfeta de com van les coses. Després d'haver organitzat un procés participatiu sobre el Pla de Millora del barri i haver arribat a un consens amb els veïns i veïnes, el resultat, fruit de l'esforç i el treball de tothom, no és segur que es tingui en compte. La implicació voluntària de la ciutadania per tal de fer una ciutat millor és un bé massa valuós com per menystenir-lo d'aquesta manera.

Al final de la sessió el president del consell es va haver de disculpar, davant el gran malestar de tots els assistents. Això és important, però em temo que és del tot insuficient. Crec sincerament que aquest Ajuntament no dóna més de si i està incapacitat per promoure una veritable política de participació ciutadana. Probablement és un problema de convicció i no de mala fe, però en els temps que corren ja no podem donar més oportunitats a una administració que ha tingut tots els recursos per acostar les decisions polítiques a la ciutadania i que, en canvi, cada dia se n'allunya més.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.