Decret de terrasses: per llogar-hi cadires


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 29/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si aquests dies hi ha un tema de molta complexitat (no resolt, que ha estat, està i estarà en boca de la ciutadania, dels propietaris dels locals d'hostaleria i dels bars) és el de l'ocupació de la via pública per les taules i cadires d'aquests locals. També ho estan sent les protestes dels veïns d'alguna de les zones de la ciutat, afectats per aquestes terrasses i les queixes de sorolls que han exposat els veïns.

Un tema no resolt, si a més es demora, provoca que la bola de la conflictivitat vagi en augment i aleshores fa complicada la resolució pactada perquè les parts en conflicte ja tenen posicions inamovibles. A grans trets això és el que li ha passat a l’equip de govern, que ha deixat enquistar la problemàtica i el conflicte entre els veïns afectats i els propietaris de bars amb ocupació de taules i cadires a la via pública.

És un fet que no s’ha resolt positivament, ni a les reunions del Pacte per la Nit, ni a les reunions entre les parts en conflicte amb el govern. És un fet que en no haver-hi un full de ruta amb una ordenança objectiva (que sigui d’aplicació per a tots els locals) que reguli la instal·lació de terrasses de bars i restaurants a tota la ciutat, el conflicte ha pujat de to i al final el govern ha sortit per la tangent a 'cop de decret', però només en el sector de la plaça d'Augusta. En aquest assumpte també cal remarcar una evident falta de cintura política del govern.

Crec que en aquest assumpte de les terrasses ha faltat més treball del govern per assegurar la convivència entre els residents, amb els usos de lleure de terrasses de bars i restaurants. Al meu entendre cal una normativa, el més extensa i objectiva possible, que resolgui la ubicació d’ocupació de taules i cadires a la via pública dels locals dedicats a bar i restauració. Fa anys que el govern està redactant una ordenança de terrasses, i encara no ha estat capaç de tancar-la. Sort que són 15 regidors...

Cal doncs, regular per a tothom de manera igual, i cercar la millor manera perquè disminueixin les molèsties. Se m’acut (i ho va dir el mateix regidor responsable) posar tacs a les cadires, fer uns horaris ben pactats i que intentin ser compatibles amb tothom, eliminar l’ús de cadenes metàl·liques per lligar les taules i cadires, definir bé les zones de taules i cadires, compatible amb el pas de vianants, etc. I aleshores qui no compleixi l’ordenança, ha de rebre les multes que toquin.

En conclusió: Sant Cugat ha de tenir una normativa general objectivable, una inspecció per garantir la convivència, situar el descans com a principi i objectivar els usos de taules i cadires de bars i restaurants a la via pública. Els 'decretazos' que són per a uns i no per a uns altres, no acostumen a ser solucions a mig i llarg termini i segueixen generant conflicte.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.