48 hores a Sant Cugat


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 12/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 9N a Sant Cugat ha esdevingut, com en la totalitat dels municipis catalans, un exemple de civisme i de participació de la ciutadania que s'ha mobilitzat per emetre el seu vot participatiu.

Els resultats de la ciutat han estat similars als de la resta de Catalunya, on, sense sorpreses, ha destacat un 80% del 'sí-sí'. Dit això, i fent una extrapolació al cens real, podríem dir que el sobiranisme de caire independentista es consolida entre el 25% i el 30% del cens total. La mobilització del 9N a Sant Cugat ha estat molt important i s'han mantingut, creixent una mica, els resultats que CiU, ERC i CUP van obtenir en les eleccions nacionals passades.

Davant d'aquesta situació ara només ens queda un camí possible que és el del diàleg del president de la Generalitat i el president del govern espanyol per trobar una solució per Catalunya. Catalunya ha enviat un missatge al govern de l'Estat que així no podem continuar i per tant ara és l'hora de la política i de les solucions per la via del diàleg. Tapar-se els ulls per no veure el descontentament i les demandes de canvi que expressa una part del poble català és d'una irrealitat i manca de capacitat política sense límits.

Calen eleccions nacionals novament? Crec que és evident que les eleccions representarien la fotografia de la pèrdua del suport parlamentari d'ERC al govern.
La gestió i resultat del 9N, i el caire presidencialista que ha pres, ha permès a CIU tornar a liderar la iniciativa, ara caldrà veure si estem parlant de tacticismes electorals o propostes de futur. Crec que ens aboquem a eleccions.

Okupes o desocupats?
Aquests darrers mesos Sant Cugat també és notícia per l'acampada dels membres de la PAH de Rubí davant d'una seu de Catalunya Caixa per demanar la dació en pagament d'una vintena de famílies afectades per la hipoteca. En aquests temes, i altres, les vendes d'hipoteques a 'fons voltor' d'entitats rescatades allunyen la interlocució i esdevé l'exemple de com es col·lectivitzen les pèrdues i es privatitzen i allunyen les solucions.

Des del PSC ens hem posicionat sempre a favor de resoldre les dificultats econòmiques de les famílies afectades per la hipoteca, i de cercar solucions als problemes reals parlant amb les parts implicades, per més difícil que a vegades sembli aquest diàleg. Les multes als acampats de la PAH i els desallotjaments forçosos (l'endemà del procés participatiu... ai) no ajuden a cercar vies de diàleg. Tampoc ajuda el rebuig a la intermediació oferta.

Des de les posicions de força difícilment trobarem solucions.

Ens agermanem
Tenim la voluntat d'iniciar la tramitació administrativa per dur a terme l'agermanament de Sant Cugat amb el municipi de La Haba (Badajoz), del qual un miler de persones de la nostra ciutat són originàries i tenen relació directament o indirectament.

Pel ple d'aquest mes de novembre el PSC i CiU hem impulsat una moció la qual esperem que esdevingui institucional, i que permetrà posar en marxa la maquinària del Reglament d'Agermanaments per assolir el compromís adquirit amb els ciutadans de Sant Cugat que són originaris de La Haba.

Aquesta és una iniciativa compartida que també té el vistiplau de l'alcalde i del consistori de La Haba.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.