Vigilants de parcs i camins. Nou pla ocupacional


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 19/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hem aconseguit, des del grup municipal del PSC, impulsar i aprovar una proposta de crear la figura dels vigilants de parcs i camins de Sant Cugat. Es tracta de contractar persones, preferentment majors de 45 anys amb situació d'atur de llarga durada, i destinar-les a tasques cíviques d'informació i de preservació del nostre entorn natural.

Volem agrair el suport de CiU, ICV i el PP per sumar-se inicialment a la moció i la CUP per votar-la favorablement i ser aprovada per unanimitat. La ciutat ja té l'anomenada Policia Verda d'agents de la Policia Local preparats per afrontar diferents situacions de vigilància dels espais verds i nataurals, però malauradament el nombre d'agents i les seves funcions no permet una vigilància permanent de l'entorn que estem abordant.

És per aquest motiu, i pensant sempre amb els nostres conciutadans en situació d'atur, que hem de buscar noves fórmules de creació de llocs de treball i foment de l'ocupació. Som conscients que hi ha una majoria creixent de la ciutadania que fa un ús responsable de l'entorn natural de la ciutat, però encara hi ha persones que exhibeixen falta de respecte i de civisme, que posen en dificultats la convivència entre els diferents usos, com les mascotes a parcs infantils o les bicicletes al camí de Can Borrell, per posar alguns exemples.

Ara ja tenim l'encàrrec polític i el mandat del ple municipal per dur a terme aquest nou pla d'ocupació. La nostra voluntat és que l'equip de govern el faci realitat en el decurs dels propers mesos, atesa la necessitat urgent d'anar trobant solucions immediates per aquelles persones en atur de llarga durada i que més necessiten optar a una feina.

Les escoles que segreguen ja no haurien de rebre diners de la Generalitat
Des del grup municipal del PSC hem intentat, sense èxit, que s'aprovés la moció que demanava a la Generalitat modificacions de la LEC, en el sentit de treure del circuit de les subvencions, aquelles escoles concertades que segreguen per sexe.

Aquesta és una posició ideològica del PSC argumentada des de l'actual situació educativa en què hi ha escoles concertades que segueixen mantenint una educació segregada per sexes que atempta contra els principis bàsics de la coeducació i del sistema mixte educatiu de l'escola pública. Davant les actuals retallades que la Generalitat ha sotmès al sistema públic d'educació els socialistes hem demanat que, com a mínim, es treguin les subvencions a les escoles que fomenten un sistema segregat per sexes, un model molt allunyat de la nostra realitat social i educativa com a país.

Els consens és complicat en diferents ocasions, i així va passar quan es va aprovar la LEC, a vegades entenc que el consens ens pot fer còmplices. Una moció similar com la nostra presentada pel grup parlamentari del PSC va tenir, al Parlament de Catalunya, el suport d'ERC, ICV i la CUP i l'oposició frontal de CiU i del PP.

A Sant Cugat també
El grup municipal de CiU i del PP van tornar a exhibir unió davant d'una LEC que a dia d'avui necessita, més que mai, una revisió justificada, especialment en l'apartat de les subvencions a les escoles concertades que segreguen per sexe i que entenem que la seva inclusió (i finançament) dins dels sistema públic hauria de formar part d'un nou debat.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.