Propostes que es fan i es desfan, com la sardana


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 3/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Davant la majoria absoluta que té CiU aquest mandat a l'Ajuntament, poc marge de maniobra ens queda als grups municipals de l'oposició a l'hora de forçar canvis o introduir propostes en els pressupostos municipals. L'equip de govern fa i desfà al seu gust tots els moviments del pressupost, des de l'aprovació inicial, les diferents modificacions al llarg de l'any i fins a la liquidació final, que sovint ja no s'assembla de res amb l'aprovat inicialment.

Malgrat que el govern acaba sempre deixant en un clar i contundent 'no res' algunes de les nostres propostes, i també de la resta de grups de l’oposició, fins i tot, havent-les aprovat pel ple municipal, nosaltres seguim insistint i hem presentat 88 al·legacions al pressupost de 2015, seguin el nostre full de ruta marcat al nostre programa electoral i que se sustenta sobre tres eixos: millora d’inversió als barris i districtes, propostes d’eficiència i eficàcia en la despesa municipal, i propostes organitzatives i de transparència.

Les al·legacions polítiques que hem presentat tenen per objectiu promoure uns comptes que acostin la ciutat als barris i els districtes. De les 88 propostes, 19 són de gestió i transparència, 11 d’eficiència i eficàcia, i 58 són de projectes d’inversió i millora dels barris i districtes, amb especial atenció a la reforma integral del barri del Monestir, al de Can Barata, per realitzar l’estudi de les millores necessàries i urgents del barri com són la connexió de la xarxa d’aigua potable al dipòsit del barri. Millores a la tanca perimetral de la pista esportiva. Arranjament parc infantil, la construcció de la Rotonda d’entrada al barri. La millora dels hidrants anti incendi. Millora del parc infantil de joc. Millora de la senyalització del barri, etc.

I així fins a un seguit important de propostes en inversió d’equipaments i altres de via pública, molt necessàries a la ciutat i, pel que s’està demostrant, una vegada més, gens prioritàries per l’equip de Govern.

La territorialització del pressupost i l’aplicació de la tarifació social en els serveis municipals són, també, un clar exemple de la falta de voluntat política de l’equip de Govern. Aquestes ara ja són propostes assimilades per la totalitat dels grups municipals de l’Ajuntament, han estat aprovades pel Ple i amb la disposició teòrica del govern de reflectir-les als pressuposts, però van passant els exercicis i el més calent sempre queda a l’aigüera. És a dir, res de res.

Tinc la sensació; de fet, és més ara ja tinc la constatació que l’equip de govern sap fer molt bé la rotllana de la sardana, la de la nostra dansa més emblemàtica, aquesta que es fa i es desfà, i que a Sant Cugat, CiU la interpreta en tota regla en l’execució del nostre pressupost municipal, modificant-lo tantes vegades com faci falta sense prioritzar, sovint, les necessitats reals de la Ciutat, i per descomptat sense tenir en compte la resta de forces polítiques.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.