Fer política al segle XXI


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 13/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Són incomparables les inquietuds de la societat d'abans dels anys vuitanta i l'actual, en ple segle XXI, i no només em refereixo a avenços tecnològics. La major formació de la gent i l'accés a la informació de forma ràpida i directa ha suposat sense cap mena de dubte que a dia d'avui tenim una societat molt més exigent i crítica.

Un dels àmbits on més s'ha notat aquesta exigència de la ciutadania és, sens dubte, en l'àmbit de la política i per ser més exactes, en el dels representants polítics Hi ha forces polítiques que porten tants anys al poder, preocupats només de no perdre'n massa, que no han sortit fora i s'han adonat que la ciutadania no és el que era, que la gent ara vol respostes immediates i ja no està disposada que li facin la política. En ple segle XXI, la política ha d'estar en mans de la ciutadania.
Llavors quin ha de ser el paper d'un representant públic? Doncs ha de saber què volen i necessiten els seus conciutadans i les seves conciutadanes, i donar-hi resposta des de les institucions. I tot això ho ha de fer de forma honesta i transparent, perquè en plena crisi econòmica, social i institucional, els polítics han de ser els primers en reflectir els valors que la ciutadania els exigeix per poder fer-los confiança.
Els representants polítics no ens podem tancar en un despatx i decidir que farem amb un grup reduït de persones, que formem part d'un mateix partit polític, o que formen part d'un altre, però que també es passen el dia tancats en un despatx. El que hem de fer és sortir al carrer i conèixer, de primera mà, que vol i necessita la nostra ciutat, la política, sobretot la local, es decideix amb la ciutadania i no d'esquenes a la ciutadania, perquè llavors no s'entén.
Per això, la comissió organitzadora del Carnaval a Sant Cugat no entén que no es tinguin en compte les seves demandes per poder organitzar un Carnaval en bones condicions, tal i com la ciutadania es mereix. Fins i tot acceptarien un altre canvi d'ubicació de la festa, però almenys demanen ser atesos i escoltats, almenys això.
Tampoc ho entenen els de la Plataforma La Floresta Parla, els veïns i veïnes d'aquest districte que han format part d'un procés participatiu pel Pla de Millora de la Floresta i han vist que al final, les seves conclusions no serveixen per a res i no s'han tingut en compte.
Ja no en parlem de les parts implicades en el Pacte de Nit de la ciutat, que han assistit a desenes de reunions, intentant trobar l'equilibri, sens dubte molt complicat, entre el dret a l'oci i el dret al descans, i de la nit al dia, l'acord assolit, no coincideix amb la política que s'aplica.
I podríem trobar altres exemples, perquè aquesta ciutat és plena d'entitats i associacions que treballen per a fer-la millor cada dia, que saben que són temps difícils, que no hi ha recursos i que tot costa molt. Ara bé, escoltar és gratis i a sobre és el que la ciutadania espera dels representants públics del segle XXI.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.