2015: any de canvis


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 7/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Encetem aquest 2015 amb la perspectiva que serà un any de canvis polítics, amb el més que probable avançament, una altra vegada en quatre anys, de les eleccions nacionals, amb l'encara interrogant de si seran en el format tradicional de llistes de partits o hi haurà alguna candidatura d'unitat ciutadana. Un altre canvi a destacar és la més que probable diversificació del vot amb la irrupció, al panorama polític, de nous partits, i d'altres que no són tan nous, però que les enquestes els auguren millors resultats, i per tant major representació en detriment dels partits més tradicionals, que fins ara han dominat la governança als ajuntaments, als consells comarcals i a les diputacions.

Després vindran les eleccions municipals de maig i les generals el mes de novembre. Tot plegat pot significar un final de cicle del que fins ara podem dir ha estat la vella política, la del domini dels dos grans partits estatals, que en aquesta ocasió tot fa intuir que es trencarà el bipartidisme, per donar pas a una més que probable atomització del mapa polític amb la incorporació de noves maneres de fer política, que forçarà una major pràctica del pacte i del diàleg en les governances a les institucions.

Hem encetat, doncs, aquest 2015 amb aquestes noves perspectives i amb molts interrogants, i també hem deixat el 2014 enrere. En clau local, em sento molt satisfet de la feina feta a Sant Cugat des del PSC, i ara que ja som al tram final del mandat voldria fer un breu repàs de les nostres aportacions fetes a la ciutat des del nostre grup municipal.

Acabarem aquesta mandat havent presentat més de 120 mocions al ple, tant de caire local com també de temàtica nacional. En especial atenció a les mocions de temàtica local he de dir que totes elles han estat formulades atenent sempre les necessitats i l’interès general de la nostra ciutadania. Som el grup municipal que més mocions hem presentat al ple (34%) davant del 19% de CiU i la CUP, el 15% d’ICV i el 13% del PP. De totes aquestes mocions, el 68% han estat de caire local i el 32% de caràcter nacional. I de totes les mocions que hem presentat, el 47% han estat aprovades pel Ple, inclós el 3% de les mocions que han esdevingut institucionals. El govern ens ha rebutjat el 30% de mocions i un 13% les hem retirat una vegada presentades.

Amb tot aquest ball de xifres vull expressar i reivindicar la nostra feina feta. Propostes com ha estat la incorporació de la lliure disposició a les partides pressupostàries del barris i dels districtes ha comptat amb l’impuls i la participació activa del PSC. La creació de la xarxa de desfibril·ladors de la ciutat, inversions i arranjaments de la via pública i la mobilitat als barris de la Floresta, can Borrull, Capella de Sant Joan, Valldoreix i altres, el suport al comerç local, a l’emprenedoria, a la creació d’ocupació, a la millora dels serveis de la ciutat tant d’esports, educació, culturals, etc., han comptat i han estat possibles, també, per la formulació de les nostres mocions.

També és cert que algunes d’aquestes mocions aprovades després no han tingut la seva continuïtat ni al pressupost ni a les ordenances fiscals i preus públics de la ciutat, per la qual cosa encara, avui, són motiu de les nostres reivindicacions, com per exemple: la masoveria comercial, la territorialització del pressupost, l’abonament mensual de l’ús de piscina coberta, la millora de la recollida d’animals domèstics, el pla de xoc de l’atur juvenil, la tarifació social, entre d’altres.

Finalment, i tornant a l’inici també per Sant Cugat el 2015 serà un any de canvi polític, en el sentit que amb tota probabilitat ja no hi haurà majoria absoluta de CiU i, entre els nous i vells actors del panorama polític local, s’hi haurà d’instal·lar la cultura del pacte de debò i això és un aspecte positiu per la ciutat.

Bon any 2015 a tothom!

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.