El Síndic de Greuges, una institució que funciona bé


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 17/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies els mitjans de comunicació locals publicaven la noticia de que la Generalitat de Catalunya faria efectiu en els propers dies el primer pagament dels diners que Sant Cugat i Valldoreix van avançar a compte del govern per finançar el soterrament de l'alta tensió. És una molt bona noticia tant per a Valldoreix com per a Sant Cugat, però cal saber quins han estat els fets fins a dia d'avui per aconseguir-ho.

La uaSC i GxV vàrem demanar en diverses ocasions als governs de Sant Cugat i Valldoreix quines garanties tenien per escrit de la Generalitat (reconeixement de deute) per recuperar el cost avançat per acabar el soterrament de les línies d’alta tensió.

Tant en una intervenció de la uaSC en el ple municipal de Sant Cugat com en declaracions públiques als mitjans de comunicació, la resposta que rebíem sempre dels senyors Puig i Brugarolas era que tenien un compromís verbal però sense dates concretes. Nosaltres defensàvem que qualsevol acord entre institucions ha de ser sempre per escrit i amb les màximes garanties.

Davant d’aquesta situació, de falta d'un compromís oficial entre les institucions, la uaSC i GxV vàrem optar per sol·licitar, amb data 23 de gener de 2014, la intervenció i empara del Síndic de Greuges de Catalunya.

Nota de premsa: http://uasc.cat/press/peticio-dinvestigacio-al-sindic-de-greuges/

Gràcies a la seva gestió davant de les institucions, el 2 de juny rebem la notificació del Síndic (número de registre S-24745/2014) amb el següent text:

'D’acord amb la informació que hem rebut i que també us ha fet arribar l’Ajuntament de Sant Cugat , l’ICAEN ha comunicat per escrit a les dues administracions municipals -Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i EMD de Valldoreix- l’assumpció del compromís de pagament plurianual que deriva del Conveni de Cooperació subscrit per fer possible el soterrament de la línia, i també que s’ha consignat al pressupost de la Generalitat de Catalunya per a 2014 l'import corresponent a la primera fase del pagament compromès per aquesta administració.'

Als pocs dies vam ser citats a una reunió a les oficines del Síndic de Greuges on el seu adjunt general ens va transmetre el mateix i va expressar la voluntat de seguir l’evolució fins completar la devolució.

Avui, la uaSC celebra que els governs de Sant Cugat i l’EMD comencin a recuperar els diners avançats per dedicar-los a les necessitats dels dos territoris.

Volia explicar aquest fet com un exemple de que el Síndic de Greuges és una institució que funciona, i funciona bé, quan els ciutadans se senten desatesos per les administracions.

JAUME MASSANÉS és portaveu de la uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.