Un pla de Turisme al servei de Sant Cugat


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora d'ERC-MES i tinenta d'alcaldia de Cultura, Educció, Esports i Joventut


Publicat: el 4/gen/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com és de tots sabut, el turisme és un dels factors de dinamització econòmica i de promoció de qualsevol ciutat. Per aquest motiu, el govern ens hem pres aquest tema amb la màxima atenció conscients de la seva importància, i més en uns moments de crisi econòmica com la que estem immersos.

El turisme és una aposta de futur i de qualitat de vida. Però no qualsevol turisme. Per aquest motiu vam aprovar en el darrer Ple de l'Ajuntament un nou pla de turisme local. Sant Cugat havia de disposar d'un Pla de Turisme de primera línia.

El pla ha estat realitzat després de fer una diagnosi del tot exhaustiva, i planteja diversos reptes i objectius per dinamitzar el sector turístic des de la nostra ciutat.

Plantegem un turisme que ha de ser respectuós amb la ciutat i treballant les propostes turístiques de la mà dels agents locals. En un context com l'actual, on el turisme i els viatges estan patint molt, és important treballar amb el visitant de proximitat i oferir la possibilitat de viure la ciutat com si fos un ciutadà més.

Per això, aquest nou pla aposta per treure el màxim partit dels actius locals, com per exemple els museus, el Monestir, les propostes culturals, la restauració, les zones verdes, els parcs urbans i el parc de Collserola.

Un pla que també recull la necessitat d'oferir opcions per a tots els públics, posant especial èmfasi en les famílies, com un dels principals públics objectiu de la nostra ciutat.

El pla recull les principals línies d'acció i marca la necessitat de crear una taula de treball amb els agents de turisme local per decidir les accions concretes i un mecanisme de seguiment constant del pla. En aquests moments, disposem ja d'un producte pensat per a aquest públic, les 'Rutes per a famílies exploradores' que permet gaudir d'experiències a mida per a famílies amb criatures. Activitats a l'aire lliure, visites als principals museus i llocs emblemàtics de la ciutat...

En definitiva, aquest nou pla també ha de servir perquè els mateixos ciutadans es facin seva la ciutat i la descobreixin amb uns altres ulls.

Seguim...

ESTHER MADRONA és regidora d'ERC-MES i tinenta d'alcaldia de Cultura, Educció, Esports i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.