El PP es queda sol demanant al ple que es reprovi el documental 'L'endemà'


  • Comparteix:

La directora del film, Isona Passola, amb el cartell de 'L'endemà' / Foto: ACN

La directora del film, Isona Passola, amb el cartell de 'L'endemà' / Foto: ACN

El ple municipal ha rebutjat una moció del PP que titllava de frívol el documental 'L'endemà' per 'banalitzar la violència domèstica'. CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP han votat en contra del text, ja que consideren que 'és demagògic' i s'ataca un documental que no va agradar per motius ideològics. El regidor no adscrit i el PP hi han votat a favor.

ESCOLTA-HO

El documental, que recull arguments a favor de la independència, feia servir el símil d'una parella en què l'home no volia permetre que la dona se separés per comparar la relació entre Catalunya i Espanya. El text manifestava el rebuig a la 'frivolització odiosa i intolerant' del documental 'L'endemà' en què, segons el PP, 'es banalitza la xacra social que representa la violència de gènere i les seves conseqüències'. La moció també denunciava la 'falta de sensibilització, professionalitat i ètica' de Televisió de Catalunya (TVC) amb l'emissió del documental. Per això, el PP proposava formular una queixa formal al Consell Audiovisual de Catalunya per sol·licitar un expedient d'investigació per l'emissió del film. La regidora del PP, Maria Dolors Domènech, ha titllat el film de frívol i ha criticat la seva emissió en una televisió pública.

Maria Dolors Domènec

Mai es podria permetre res que atemptés contra la integritat de la dona. Hi ha hagut 53 dones mortes a Espanya i 12 a Catalunya. Com podem acceptar que es passi aquest documental a una televisió pública? És una frivolització del tema.


El regidor no adscrit, Bruno de Salvador, ha votat a favor de la moció, que ha qualificat de 'valenta', i ha criticat que el documental 'faci pedagogia de l'odi'. Des de la CUP, el regidor Ignasi Bea ha subratllat que aquest text evidencia 'la hipocresia del PP'. Segons Bea, des que Mariano Rajoy és president del govern espanyol s'ha produït 'un retrocés' en la lluita contra la violència de gènere i s'han reduït els recursos per combatre-la.

Ignasi Bea

Hi ha hagut un descens brutal de les ordres de protecció concedides i han baixat les valoracions de risc extrem o alt. Retallades i falta de compromís. Es vol instrumentralitzar i atacar un documental que no va agradar.


ICV-EUiA ha votat en contra del text, que considera 'demagògic' i 'amb mala fe'. La formació també ha matisat que la moció hauria de parlar de violència masclista i no de violència domèstica. Des del PSC, el regidor Pere Soler ha considerat que el text 'demostra que el documental no va agradar' al PP i ha coincidit amb la CUP que s'utilitza per carregar contra el contingut del film. CiU també s'ha mostrat contrària a la moció i ha defensat la llibertat d'expressió i d'opinió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.