Acabarem tornant-nos 'capullos' tots plegats


  • Comparteix:

IGNASI BEA és regidor de la CUP

IGNASI BEA és regidor de la CUP

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 23/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Columna del regidor de la CUP Ignasi Bea.

El do de la ubiqüitat
Segons el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, ubiqüitat és 'el fet d'estar present per a tot'. El do d'estar a tot arreu simultàniament, vaja. Però per entendre millor el significat de les paraules, què millor que un exemple gràfic i proper? La nostra alcaldessa, per exemple.

Quan la veig per TV3 sortint d'una reunió de la direcció nacional de Convergència ràpidament m'assalta un dubte raonable: en aquests precisos instants, qui està fent d'alcaldessa a la ciutat? La premsa local ja fa temps que ha advertit el do la ubiqüitat que posseeix l'alcaldessa i en una entrevista recent un periodista li pregunta si és més fàcil veure-la per TV3 que caminant pels carrers de Sant Cugat i li comenta que cada vegada en més actes on s'havia anunciat la seva presència finalment no s'hi presenta. En comptes de negar-li, l'alcaldessa respon amb un inquietant 'potser', i intenta tranquil·litzar-nos dient que el seu càrrec de portaveu de CDC no és remunerat.

Alcaldessa, crec que el que ens preocupa no és si la portaveu de CDC té sou o no, sinó si es pot compaginar ser alcaldessa d'una ciutat de prop de 90.000 habitants, ser portaveu d'un dels partits que governa el país -i més encara en la conjuntura política actual- i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona. Ja sé que les dones, a diferència dels homes, poden fer dues o fins i tot tres coses a la vegada, però, a part que la duplicitat de càrrecs no penso que sigui quelcom gens positiu, tinc seriosos dubtes que es puguin fer totes les tasques com cal.


Networking, brainstorming i la mare que ens va matricular
Mai he estat massa amic dels anglicismes per bé que, com més o menys tothom, n'he assumit com a propis i n'empro amb normalitat uns quants com futbol o vàter. Però no puc entendre de cap de les maneres perquè hi ha qui diu 'brainstorming' si es pot dir pluja d'idees i que a qualsevol conversa hagis de sentir 'feedback', 'background,' 'target' i altres moltes paraules que es poden dir perfectament en la nostra llengua.

En determinades àrees del nostre ajuntament, la cosa s'endinsa de ple en el terreny del ridícul. Fa dos dimarts, a la comissió d'economia, el responsable de la Fundació Sant Cugat Actiu ens passa l'informe periòdic de les tasques realitzades. Primer punt: Màrqueting. 3 subpunts: 'Sant Cugat Experience' (dir-li mostra Sant Cugat Actiu quedava massa pagès i des del 2015 tindrà el nom en la llengua de Monica Lewinsky), 'Welcomepack' (material informatiu sobre turisme i empresa) i, en tercer lloc l'arxiconeguda 'Smart City', allò del qual tothom parla i ben pocs saben què és.

D'acord que la globalització i McDonalització del planeta avancen de manera inexorable, però de moment encara som catalans i la nostra llengua no ha estat exterminada, i no perquè des de l'Estat espanyol no ho hagin intentat de manera reiterada. Algú dirà que em queixo per queixar-me, però penso fermament que amb tant anglès perquè sí acabarem tornant-nos capullos tots plegats.

La PAH Rubí aixeca l'acampada (Constatacions)
1- La lluita no només serveix, és l'únic camí. Després de 115 dies d'acampada davant Catalunya Caixa, s'han aconseguit cinc dacions en pagament. L'acampada s'aixeca i s'enceta la negociació pels demés casos. No deia Catalunya Caixa que no hi podia fer res?

2- No oblidem, però, que al cap i a la fi estem celebrant que cinc famílies es queden al carrer. Sí, ja no tenen deute amb el banc (només faltaria!) però s'han quedat sense sostre. Bertolt Brecht deia 'Quins temps aquests que vivim, on cal defensar allò que és obvi'. Així, en la societat on la usura està normalitzada i funcionaris públics vestint d'antiavalots carreguen contra els que s'han quedat sense casa, sembla que hàgim guanyat. Però tenir sostre hauria de ser un dret universal i no carn de negoci.

3- Hi ha coses que no hem d'oblidar. L'Ajuntament ha fet de mediador, però sense prendre partit pels que ho passaven malament, i les JNC van fer-ho deixant clar l'únic que els preocupava: que els carrers de la ciutat estiguessin nets i transitables. I finalment, que a Catalunya Caixa no se li ha d'agrair res de res, a part del patiment que ha provocat i segueix provocant en tantes famílies.

PD: Ahir a la tertúlia de Cugat.cat, parlant del futur centre d'educació especial, el representant de CiU va dir que això ajudava a posicionar Sant Cugat com a 'hub' educatiu. El que deia.

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.