Anar-hi, anar-hi i anar-hi: capgirem Sant Cugat


  • Comparteix:

nuria.gibert

Núria Gibert


Publicat: el 30/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres' - Joan Fuster.

Per què volem capgirar Sant Cugat? Perquè l'actual model de ciutat està completament exhaurit.

Un model que ha sigut sord sord fins i tot capciós, al desfermament antropofàgic de l'especulació immobiliària i que ha abandonat a la seva sort aquells centenars, milers de persones doblement castigats pel pes de la crisi . Moltes han de pagar un preu altíssim -literalment- per quedar-se a viure a la ciutat d'on són. Moltes, exhaustes, han marxat. Un model que ha prioritzat sistemàticament l'ús privatiu de l'espai públic al popular. Un model de CiUtat que es mira el melic cofoi, per ser una de les ciutats amb més desigualtat social. Un model definitivament, que es mereix una bona capgirada, perquè, com deia Fuster, o fem la política que necessitem o serà la política que ens escanya.

La bona notícia de tot plegat és que, com si d'un mitjó es tractés, podem donar-li la volta.
La gran notícia és que essent generosos, sumant esforços i col·laborant cada dia entre tots aquells qui portem un nou Sant Cugat a la retina, aquest nova ciutat és més real. Què esperem, doncs?

Fem que Sant Cugat no sigui la ciutat dels que marxen, sinó dels qui arriben i dels que tornen. Omplim-ne les places i els carrers de música i persones, no de normatives, restriccions i silenci. I absurd. Fem de la participació- real i vinculant, - el termòmetre de la salut democràtica. (no trencant els pactes, per la nit o pel dia), fem apostes valentes per a la democratització dels recursos, intervenim políticament perquè tothom tingui les mateixes oportunitats i no ho deixem a mans del mercat, blindem els drets dels ciutadans perquè no estiguin desprotegits davant la voracitat, per exemple dels bancs. Fem que tombi, tombi. I fem-ho entre tots, en assemblees obertes, no ens faci por preguntar.

Cal un viratge de 180 graus. Sense termes mitjos. Cal recuperar la ciutat, fer-la des de sota i entre tots, cal anar-hi. Però a més, ara, també estem convençudes que només cal que ens creguem que som molts els que volem fer-ho i que estem a punt d'aconseguir-ho.

Que il·lusionant tenir la oportunitat per a començar de nou. Quines ganes de capgirar-ho tot.

Doncs som-hi, som-hi. Som-hi!

NÚRIA GIBERT és cap de llista de la CUP a les municipals




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.