Si us plau, siguem curosos amb la participació ciutadana


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 31/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot d'una, com més ens aproximem a les properes eleccions municipals, veurem com tots els partits donen la seva opinió sobre la participació ciutadana. Evidentment aquest principi democràtic figurarà en tots els programes electorals i es convertirà en el famós 'i jo més'. Fins i tot els partits que mai no han assistit als Consells de Barri ho presentaran com un dels seus compromisos electorals més importants.

En el ple municipal d'aquest mes de gener ja vam tenir una mostra. En primer lloc l'oposició va presentar una moció per crear cinc nous Consells de Barri quan és evident que actualment no funcionen. Posteriorment, durant la discussió de la moció, el tinent d'alcalde responsable de la participació, el senyor Francesc Carol, anuncia que per al proper mandat CiU està treballant per fer consells de barri del segle XXI i microconsultes ciutadanes accedint des de casa nostra mitjançant internet i les noves tecnologies. Fantàstic, resulta que allò que no han sabut, o no han volgut fer, durant 25 anys de forma presencial funcionarà ara amb dos clic del ratolí i una bona connexió d'Internet.

Lamento comunicar que la gent de uaSC som terrenals i seguim creient firmament en uns Consells de Barri presencials que siguin operatius i per això, durant tota la legislatura, repeteixo tota la legislatura, hem presentat propostes per millorar el seu funcionament. Cal recordar que en els nostres compromisos electorals proposem la creació d'una tinença d'alcaldia per potenciar la descentralització i la participació en els barris i districtes.

Ara, fa uns pocs dies, la cirereta al pastís la posa el president de l'EMD de Valldoreix, el senyor Josep Puig. Abans hem de recordar que fa un any va imposar per reial decret canvis de circulació en diversos carrers del sector Rossinyol de Valldoreix. Als pocs dies, els veïns organitzats com plataforma Mou-te, recollien més de 1.000 signatures de valldoreixencs indignats que demanaven la reversió a la situació anterior per els problemes que comportava, de tot tipus, aquesta nova reordenació de la mobilitat. Finalment i a causa de la pressió dels veïns l'EMD, encarrega un segon estudi a la consultora MCRIT i es presenten les conclusions obtingudes en una reunió amb l'EMD del 21 de gener, amb el següent resultat:

- L'EMD, després de la lectura de l'estudi de MCRIT, reconeix que el model històric de Valldoreix, és viable i que permet millores sense la necessitat de variar paràmetres essencials: el doble sentit de la majoria de carrers i l'aparcament, sempre amb les limitacions que la seguretat i la funcionalitat puguin exigir.

- L'EMD reconeix també que els canvis de fa un any es van fer de forma precipitada i probablement amb equivocacions.

- Malgrat acceptar aquests punts l'EMD, tenint en compte la proximitat de les eleccions, considera que no és el moment adequat per a plantejar la reversió dels canvis fets.

- En lloc d'això ha decidit traslladar a un futur, posterior a les eleccions municipals, la solució definitiva de la mobilitat que preveu resoldre mitjançant una consulta popular.

Conclusió: la consulta que no van fer en el seu moment la proposen ara un cop reconeguts els seus errors. Això sí, per després de les eleccions. La sospita, generalitzada, és si aquesta promesa és una cortina de fum perquè no afecti el resultat de les eleccions i després 'qui dia passa, any empeny'.

Tant costa fer les coses correctament des del principi buscant el consens de la gent? Ens haguéssim estalviat un munt de molèsties als veïns i conductors i uns quants milers d'euros llançats del pressupost de l'EMD.

Si us plau, siguem curosos amb la participació ciutadana.

JAUME MASSANÉS és el cap de llista de la uaSC a les municipals
Jaume Massanés i Papell - Portaveu UASC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.