Preocupats per la qualitat del servei d'ambulàncies


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 4/feb/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa una setmana, al sector del 'campito' al parc del final de l'avinguda de Cerdanyola, un veí va patir una caiguda i va quedar estès a terra malferit. Veïns i veïnes de la zona van telefonar el servei d'ambulàncies i van rebre la resposta que, en aquell moment, Sant Cugat no disposava de cap unitat i que s'havia de traslladar d'una altra zona.

Res a dir de la logística, però l'assistència es va allargar més de mitja hora llarga. Segurament cada cas pot tenir explicacions i, si ho demanem a les autoritats sanitàries, tindran sempre una resposta concloent o raonable a ulls de qui administra el servei, no des de la part de l'usuari que 'sempre som massa exigents', qui no ho seria amb un servei d'assistència que per a molts és bàsic.

Aquest fet seria una anècdota si no fos perquè la nova 'política' de 'repartiment' d'hores d'ambulància pel territori -així es computen en funció de les diferents unitats/serveis- la zona del Vallès, i concretament Sant Cugat, hem patit una retallada del 8%.

No és la primera vegada que sentim al nostre municipi una incidència d'aquest tipus, recordo alguna a les Planes, a Mira-sol i a la Floresta (els darrers anys)... ni creiem que malauradament serà la darrera. Que el sistema de transport sanitari d'urgència està 'estressat' és innegable: precarietat en els drets de les persones, retallades als mateixos professionals, minva de vehicles, ampliacions de zona de cobertura... Tot provocat per la retallada pressupostària i la disbauxa del pressupost en matèria sanitària en general.

A finals de l'any passat, vàrem tenir l'ocasió de poder treballar la problemàtica del sistema de transport sanitari des del grup municipal socialista, conjuntament amb el nostre grup parlamentari, i amb els sindicats representants del transport sanitari (d'ambulàncies) i professionals, perquè fos inclòs en els pressupostos de la Generalitat d'enguany el manteniment del servei que teníem (Què ens està passant? No per augmentar, sinó per mantenir!).

Amb la pressió de tots plegats, es va recuperar alguna cosa de la retallada inicial, però pel que veiem no n'hi ha prou. Mentre el Consell Comarcal es posicionava en contra de la proposta del govern, i CiU s'abstenia, el govern de la nostra ciutat, que diu batallar pels serveis de qualitat i eficiència, hi va votar en contra, sota pretext que estarien garantits el serveis per part de CatSalut, cosa que no és així.

Cal que aquests casos realment siguin anècdotes, mentre no hi vagi la vida de ningú, però seguirem reclamant un bon sistema de transport sanitari (d'urgències i col·lectiu) amb totes les garanties de qualitat de servei. Això ho volem per a la nostra ciutat i pel nostre municipi.

Mentrestant, que no ens prenguin el pèl que les retallades no afecten la qualitat ni la quantitat dels serveis, i que només es retalla allò que és 'prescindible'. Ara que li ho expliquin a l'home i a la seva família, que els diguin que és una anècdota, escoltaran què en pensen, de les retallades...

PERE SOLER és regidor del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.