El barri de la muntanya


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 23/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest diumenge hem pogut gaudir als cinemes Cinesa del visionat del documental 'La muntanya, crònica de la construcció d'un poble' on, de manera amena i al mateix temps propera, es retrata la història i els orígens del districte de les Planes. I ho fa a través dels millors interlocutors, els mateixos veïns del barri que, a través de les seves històries i experiències, relaten l'origen d'aquest tros de Sant Cugat. Un barri on els seus primers residents van adquirir petites parcel·les on ells mateixos, literalment amb les seves pròpies mans, van anar construint les seves cases. Cases amarades amb la suor i l'esforç d'interminables jornades robades al descans en què els seus moradors van anar forjant el somni d'una futura llar.

Gent vinguda d’arreu d’Espanya durant el boom de la immigració, buscant un futur millor per als seus fills i que van trobar, enmig de la muntanya que marcava la frontera entre Barcelona i un Sant Cugat que encara era un poble, la llar que i les arrels que anhelaven.

Un barri que durant molt de temps va ser la part oblidada de Sant Cugat i on l’enteniment final entre l’Ajuntament de Sant Cugat i els residents de les Planes va permetre un necessari ordenament urbanístic. I on la més que necessària Llei de Barris va permetre la urbanització de carrers de fang i pedres i portar els serveis bàsics a tots els racons.

Avui, per fi, les Planes avança cap a tenir tots els serveis que es mereix. A poc a poc ha anat integrant-se al mateix nivell que la resta de Sant Cugat. Un esforç que ha involucrat Ajuntament, Consell de Barri i les associacions que formen part del barri. Però que, sobretot, ha sigut possible perquè fa molts anys un grup de gent que buscava una llar va decidir que un tros perdut enmig de Collserola seria on la trobarien.

És l’esperit d’aquests primers veïns i veïnes el que va crear les Planes. Un barri nascut enmig d’una muntanya fruit de la voluntat fèrria i incansable dels seus habitants.

FRANCESC CAROL és regidor de CiU




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.