Al maig Sant Cugat, al setembre Catalunya


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 4/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest passat dilluns dia 30 de març, enmig de la Setmana Santa, es va signar un preacord del full de ruta unitari per la Independència de Catalunya, entre ERC, CDC, Reagrupament, ANC, Òmnium i AMI. És un acord que neix amb l'objectiu d'establir el camí posterior a les eleccions del 27S i, sobretot, té la voluntat de sumar-hi noves organitzacions. De moment s'hi ha adherit Súmate i Socialisme Catalunya i Llibertat, però és molt clar que no podrem parlar d'unitat si no hi són també MES i la CUP.

Aquelles persones que es fregaven les mans pensant que el procés sobiranista s'havia desinflat, ja tornen altre cop a posar-se nervioses veient com irremeiablement el nostre país avança sense parar cap a la República Catalana. És clar que el 27 de setembre es convocaran eleccions i que aquestes tindran caràcter plebiscitari, és a dir, que votarem independència sí o independència no.
Per tal que el resultat sigui clar i inequívoc, i per tant ens atorgui un mandat democràtic equivalent al que obtindríem si l'Estat espanyol ens hagués deixat celebrar un referèndum, els partits polítics sobiranistes haurem d'encapçalar els nostres programes expressant que votar-nos suposarà un pronunciament favorable a la independència de Catalunya.
A banda d'ERC, que ja fa molts anys que inclou en el seu programa electoral la independència, la resta de partits sobiranistes ara tindran l'oportunitat de sumar-se a l'únic projecte polític que, a dia d'avui, ens pot garantir sortir de l'atzucac on som. La veritable transformació que la nostra societat necessita passa per la construcció d'un nou país, una república que pugui garantir la igualtat d'oportunitats, la regeneració política i la radicalitat democràtica.
La submissió a les polítiques recentralitzadores i espanyolitzadores de l'Estat espanyol s'ha acabat, la ciutadania té tot el dret del món a decidir quin futur vol. Ara bé, si volem que tot això hagi valgut la pena, també s'ha d'acabar la corrupció, les retallades, les privatitzacions i els privilegis d'unes poques persones. La independència és una eina, no l'objectiu i encara ens queda molta feina per fer.
Abans del 27S ens trobarem amb les urnes el 24M. Encara que aquestes siguin unes eleccions de caràcter local, on els partits polítics plantegem projectes de ciutat que ens permetin acostar la política a la ciutadania i millorar la ciutat, la construcció de la República Catalana la farem des de baix, des dels municipis catalans. Aquest 24M hem de decidir que volem un Ajuntament compromès inequívocament amb la independència. Al maig Sant Cugat, al setembre Catalunya. No ens n'oblidem!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.