Tertúlia amb Amics


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 11/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La primera vegada que en una junta de l'associació Amics de Pedra i Sang es va parlar de la possibilitat de fer unes tertúlies al voltant de la cultura penso que ningú dels presents va pensar en allò que, com molt bé explica Dolors Vilarasau en el fulletó d'aquest any, George Steiner ha descrit perfectament a 'La idea de Europa', és a dir: 'Si dibuixem el mapa dels cafès, obtindrem una de les referències essencials de la noció d'Europa'.

Sí que es va esmentar el fet de l’experiència d’alguns santcugatencs de les tertúlies que s’havien fet a El Mesón, durant l’època que l’actual Casa de Cultura era el principi d’una incipient Universitat Autònoma i on el nom del poeta Gabriel Ferrater apareix constantment. En aquells moments, fa nou anys, no va ser possible recuperar l’espai però ara, aquest dilluns, torna una nova edició que s’instal·la una altra vegada a aquest espai emblemàtic.

Carles Martínez, actor i Premi Ciutat de Barcelona 2015, encapçala la llista enguany i, per ordre d’aparició, tindrem Marta Pessarrodona, poeta, Xavier Bosch, periodista i escriptor, recent guardonat amb el Premi Ramon Llull de Novel·la, Raül Romeva, doctor en relacions internacionals i escriptor, fins fa poc diputat al Parlament Europeu per ICV, tots ells conciutadans nostres i, finalment, Diana Garrigosa, que ens vindrà a parlar de l’experiència del dia a dia al costat d’un malat d’Alzheimer com presidenta de la Fundació Pasqual Maragall.

Si aquesta llista és engrescadora per a qualsevol persona interessada en la cultura i, senzillament, en la vida, llegir el llistat dels tertulians, que han passat al llarg de les edicions fetes a diferents llocs de la ciutat, és impressionant i diu molt de la capacitat de convocatòria, de treball exhaustiu i de l’habilitat per concitar col·laboracions de persones tan diverses, per la seva activitat, edat i condició. Són 33 persones, al marge de les quals esmento per aquest any, que qualsevol entitat i/o col·lectiu voldria convocar.

Una petita mostra: Arcadi Oliveres, Emili Teixidor, Empar Moliner, Enric Juliana, Ferran Mascarell, Glòria Rognoni, Joan-Anton Benach, Judith Colell, Lluís Calvo, Marius Serra, Mònica Terribas, 'Piti' Español, Sam Abrams, Salvador Cardús, Santi Vidal, Victòria Camps, Xavier Bru de Sala...

Al mateix restaurant hi ha un cartell amb les dates i a molts llocs de la ciutat trobaran els fulletons corresponents. No s’ho perdin!

EDUARD JENER és crític d'arts escèniques



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.