Meditem


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 23/mai/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta columna d'opinió hauria de penjar-se a la web de Cugat.cat el 23 de maig, o sigui el dia abans de les eleccions municipals d'aquest diumenge. Segons el costum i em sembla obligats per la llei electoral, acabada la campanya està establert perquè tothom pugui meditar.

En el Diccionari de la Llengua Catalana de l'Institut d'Estudis Catalans - dos conceptes: Llengua Catalana i Institut d'Estudis Catalans, que hi ha molta gent dedicada a demolir sense pressa però sense pausa - diu que meditar és 'aplicar el pensament amb profunda atenció a la consideració d'alguna cosa'. La segona accepció del verb és: 'Preparar una obra, una empresa amb profunda reflexió'.

Jo, la veritat, és que no he meditat mai el dia abans de les eleccions. Ni d'aquestes ni de cap. Ni ara ni abans. Sí que he pensat que no sabia què cony votar... ai perdonin!, però meditar o sigui aplicar profunda atenció o profunda reflexió, doncs no. També és veritat que hi ha hagut vegades, des de les primeres eleccions viscudes a partir del juny de l'any 1977, que quan ha començat la campanya ja tenia clar qui votaria.

Darrerament (ara m'adono que vull dir des de fa 20 anys) no tant. En alguna ocasió, puntual això sí, he votat a les municipals diferent que a les autonòmiques. Algunes vegades diferent a les generals i, no cal dir-ho, a les europees. Una sola vegada, no he votat. La darrera de les europees. A vegades, he votat en blanc.

Com la majoria, penso, he votat amb el cor (metafòricament parlant, ja m'entenen), amb l'estomac, però poc amb el cervell. Si es fes servir la raó no votarien jo i molts com jo. I quan escric el que escric no em sento content, ni feliç, ni tranquil, però és la veritat i és una pena, estic d'acord amb aquells que puguin criticar la meva actitud. Desprès d'escriure aquesta realitat els vull recomanar que vagin a votar.

La veritat ens farà lliures, deia aquell, però també ens fot i ens menja per dins si som capaços de posar-la davant nostre sense artificis. Demanaria, finalment, als polítics de casa, els que aspiren a governar la ciutat, que estimin una mica als ciutadans. Que no deixin de pensar mai que estan on estan per servir i que hi són perquè alguns han cregut, amb la raó, el cor o el que sigui que hi havien d'estar.

Ah, que els diners que administren no són seus, si no dels que els han votat i dels que no, de tots els que viuen a la ciutat. Meditin candidats i candidates!

EDUARD JENER és crític d'arts escèniques



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.