Com s'organitza un ajuntament?


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 26/jun/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Comença el mandat municipal amb un d'aquells plens clau, el que marca les retribucions i l'estructura organitzativa del nostre Ajuntament. Durant setmanes, els grups de l'oposició hem parlat amb l'equip de govern per tal de fer arribar les nostres propostes i suggeriments, tenint en compte que al govern municipal està en minoria li calia participació de l'oposició per tal d'aprovar-ho.

Com era d'esperar, no tot han estat agraïments per les propostes ni esperit constructiu. Potser a l'oposició encara ens falta aprendre com ser més efectius, potser a l'alcaldessa li falta entendre que ja no té majoria. Sota el meu punt de vista, el que avui previsiblement aprovarà el ple té dos grans defectes:

- Els sous de l'equip directiu i del govern són escandalosament alts. En aquest punt no hi ha hagut marge de negociació. Sempre he pensat que qui fa política ha de percebre una compensació digna, però d'aquí a la professionalització hi ha prou diferència.

- L'estructura està pensada com un doble circuit -gerencial i polític- que no sóc capaç d'entendre. Són els regidors i regidores els que han de fer política. No ens cal nomenar 'comissaris' a cada àrea com si no ens fiéssim dels tècnics. Sobren càrrecs i falta política.

També cal reconèixer passes endavant, com elements de transparència, justets, o l'aposta per treballadors i treballadores de la casa. I això són elements, juntament amb la voluntat d’aprendre plegats (govern i oposició) a gestionar un govern en minoria, que fan que en algun cas descartem el vot negatiu. Però encara tenim feina a fer...

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.