Prou d'insults

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 5/set/15
Opinió| Columnes

Estic indignat, segurament com milions de catalans. Per si no n'hi havia prou amb els insults de la caverna mediàtica ('La Razón', 'ABC', 13 TV, Libertad Digital...) i dels twiters que vomiten odi i racisme contra els catalans sigui arran d'un accident d'avió, d'un incendi o d'unes declaracions en català d'un futbolista, ara ha arribat el torn dels suposats progressistes, els d'esquerres, els teòricament més favorables a l'entesa entre les persones i els pobles.

D'una banda, el Felipe González ens titlla de feixistes i opina que no és bo 'desconnectar', quan els que més han desconnectat han estat els diversos govenrs espanyols, primer amb TV3 al País Valencià i altres canals a les Illes i després amb altres mitjans de comunicació.

D'altra banda, la Carme Chacón diu que els catalans difonem odi. Al contrari, senyora, és a nosaltres que ens odien des de fa 300 anys, si no ara no estaríem parlant d'això i l'11 de setembre del 2012, del 2013, del 2014 (i espero que també aquest) no s'haurien omplert els carrers, sinó les platges. Més o menys com el 12 d'octubre.

DANIEL RUIZ-TRILLO és professor i escriptor