Conjurem-nos per acabar amb la corrupció


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 3/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat és una d'aquelles ciutats que té molta presència mediàtica, com s'acostuma a dir actualment. És a dir, que surt molt sovint als mitjans de comunicació. Això no és ni bo ni dolent, l'important és la raó per la qual apareix a la televisió, a la premsa o a la ràdio. Moltes vegades hi som per bones raons i llavors tots ens en sentim orgullosos. En d'altres ocasions la notícia ja no ens satisfà tant, com quan encapçalem el rànquing de les ciutats amb l'habitatge més car o amb la renda per càpita més alta i concentrada en poques mans i alguna altra d'aquest estil.

Ara, quan hi apareixem perquè agents de la Guàrdia Civil han entrat a l'Ajuntament de la nostra ciutat per fer un escorcoll ordenat per un jutjat, ens cau la cara de vergonya. Aquest país ja no pot assumir cap més cas de corrupció política. La ciutadania ha hagut de veure darrerament com uns pocs s'aprofiten dels seus càrrecs públics per posar la mà a la caixa i n'estan tips i decebuts. La lluita contra la corrupció ha de ser implacable. La corrupció ens fa fàstic i ens indigna, però alhora ens entristeix.

Per això tota ombra de mala praxis o d'abús de poder, en qualsevol de les seves formes, ha de ser perseguida, jutjada i condemnada. I alhora que fem tot això hem d'aconseguir que la gestió dels nostres càrrecs públics sigui el més transparent possible. Una bona manera de demostrar que es vol combatre la corrupció és donar explicacions i aplicar mesures efectives.

El mateix divendres els portaveus dels grups municipals vam ser convocats a una reunió d'urgència per tal que l'alcaldessa ens donés les explicacions pertinents. Malauradament l'expedient urbanístic que va originar l'escorcoll, va ser requisat per la policia judicial i en haver-se decretat el secret del sumari, encara no hi hem tingut accés. Així mateix el nostre grup municipal ha reclamat un llistat de totes les obres que l'empresa Teyco, actualment investigada per la seva vinculació amb CDC, està duent o ha dut a terme a Sant Cugat.

Crec sincerament que encara se'ns poden donar més explicacions, això que jo deia que és fonamental per demostrar el compromís per eradicar la corrupció. Avui mateix tornarem a trobar-nos amb el govern i amb responsables de Promusa, per tal de rebre més informació. Però ara cal iniciar la segona part d'aquest procés de transparència que estem exigint. Ara calen mesures dràstiques per aconseguir que els corruptes i corruptors no es puguin sortir amb la seva i de mesures n'hi ha moltes. Jo en deixo anar algunes de les que ERC proposava en el seu programa electoral i que estarem encantats que tant el govern com la resta de forces polítiques se les fessin seves: pacte d'integritat entre govern i licitadors en qualsevol contracte amb l'administració, taules de contractació obertes a la ciutadania i als mitjans de comunicació, també en els concursos on hi participi Promusa, precisament protagonista de l'escorcoll de divendres, un codi ètic i d'austeritat, publicació de la situació patrimonial i de rendes dels càrrecs públics a l'inici i al final del mandat etc..

Certament l'episodi del divendres passat va tenir una component d'espectacle, amb la signatura inconfusible del govern espanyol, especialment del seu ministre d'Interior. La presència dels mitjans de comunicació que van arribar fins i tot abans que la Guàrdia Civil, n'és la millor prova. És una gran paradoxa que l'estat que mes casos de corrupció té de tot Europa, faci servir precisament la denúncia de la corrupció, com a arma per frenar l'independentisme. A falta d'arguments polítics, només els queda utilitzar els tribunals, la Fiscalia i fins i tot el TC.

Els que creiem fermament que tenim dret a viure millor i per això volem un estat que ens ho permeti, hem decidit anar, amb alguns junts en una mateixa candidatura a les eleccions del 27S, o bé ens hem compromès amb uns altres, a treballar plegats a partir del 28S. Ara, amb la mateixa convicció que ens hem conjurat per assolir la llibertat nacional, ens hem de conjurar per acabar amb la corrupció que amenaça precisament la llibertat de tots i cadascun de nosaltres. Si no, tant esforç, no haurà valgut la pena.

MIREIA INGLA és portaveu municipal d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.