Solucions justes i acordades


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 5/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El proper 27 de setembre els i les catalanes tenim l'oportunitat de nou d'escollir el Parlament, o el que és el mateix, el nostre president i amb conseqüència el govern que volem que dirigeixi el país els propers quatre anys. Aquestes eleccions són, com s'ha dit per activa i per passiva, especials, per la conjuntura del país i pel moment transcendental de la nostra societat, se'ns volen mostrar com un blanc o un negre sense contrastos. Són diferents per la situació econòmica en què ens trobem, per la manipulació informativa que d'un i un altre costat ens evoquen a fixar-nos-hi. Són especials perquè, deixeu-m'ho dir, no paren de repetir-ho.

Mentre aquells que han estat governant fins ara Catalunya no han sabut arribar al final de les legislatures per les seves polítiques incompetents, no ens volen donar els resultats de la seva gestió. Han estat tant exitosos que s’amaguen darrera d’una nova coalició i darrera d’un sol objectiu. No volen retre comptes de les retallades, de les polítiques neoliberals, de la complicitat d’haver pactat amb el partit que governa l’estat una reforma laboral que ha dut la precarietat i la misèria a la classe treballadora. S’amaguen per no haver d’afrontar el pèssim relat de la funció pública, dels mestres i professors, del personal de la sanitat, dels bombers i del propi funcionariat de l’administració.

No volen donar explicacions de com han ofegat a molts municipis pels seus impagaments, o de falsos pressupostos i projectes no executats, la frase que la 'culpa de tot la té Madrid' ja no cola. Ni tant sols han volgut resoldre una llei electoral justa, parlen de justícia social, i què més lluny que tots els vots tinguin el mateix valor!

Alcen el pal d’una bandera amb la promesa d’un futur incert sense batallar amb aquells instruments que hi tenen davant, per aconseguir el principal objectiu que és la prosperitat del nostre país. I amb aquesta deriva no tant sols són capaços d’arrossegar el que havia de ser el primer partit de l’oposició -finalment comparsa del ball-, sinó els fan còmplices de presumptes corrupteles, amaguen els 'polítics professionals' per fer més veraç la seva dèria, amaguen les sigles del seu partit, marcades pel desencís i la desconfiança. Per no tenir no tenen ni programa, un text de nou punts no pot governar un país els propers anys.

Els socialistes afrontem aquestes eleccions posant a l’abast de tothom #solucionsjustesiacordades , tenim propostes en fiscalitat, educació, esport, cultura, en com reformar i avançar cap un estat federal, solucions pel benestar, la salut, pel progrés del país. Hem fet els deures, tenir programa, tenim projecte. Ens presentem amb la voluntat de contribuir a millorar notablement Catalunya, de tornar l’esperança a milers de famílies i de treballadors i de treballadores que ho estan passant malament. Volem donar respostes socials a la participació i als anhels d’aquells que creuen que les coses han de canviar, que no poden continuar.

La justícia social i la igualtat d’oportunitats és la nostra fita, i les societats avançades i modernes són les que s’hi acosten més i això és el que volem per la ciutadania de Catalunya.

Ara que hem d’escollir, fem-ho amb el cap, amb el seny, amb el cor i amb la solidaritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.