Aquest 27S hem guanyat moltes coses


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 1/oct/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sembla mentida que costi tant reconèixer qui ha guanyat i qui ha perdut unes eleccions, sobretot per part d'aquelles persones que clarament les han perdut. I així ens trobem avui, quatre dies després del 27S, encara interpretant resultats en lloc de fer política en majúscules, complint el mandat democràtic que hem rebut a les urnes.

El passat 27S, la candidatura de Junts pel Sí va guanyar les eleccions i l'independentisme, en el seu conjunt, va superar la majoria absoluta obtenint 72 escons. Com eren unes eleccions per comptar diputats, perquè el referèndum no ens l'han deixat fer, ni ens el deixaran fer mai, començarem a posar en marxa allò que recollia el programa de la força guanyadora: 'Si la ciutadania de Catalunya escull a través de les eleccions del 27S una majoria de diputats a favor de la independència, s'iniciarà un procés cap a la creació d'un estat independent'. Tan senzill i alhora tan complex com això.

Hem guanyat perquè ens han votat 1.957.348 persones, mentre que els partidaris del No (PSC, C's i PP) han obtingut 1.605.563 vots. Aquí no hi afegim els vots de CSQP i Unió, perquè ells mateixos s'han exclòs dels dos blocs. Hem guanyat a 910 municipis d'un total de 948 i al 100% de les comarques de Catalunya. Però també hem guanyat en legitimació democràtica perquè en aquestes eleccions ha votat tothom, un 77,4% a tot el país i un impressionant 83,9% a Sant Cugat.

Hem guanyat malgrat que 200.000 catalanes i catalans s'han quedat sense poder votar per les pressions diplomàtiques de l'Estat espanyol. Les mateixes pressions que van obligar a Obama, Cameron i Merkel a expressar, tímidament i confusament, el seu suport a una Espanya unida o que van fer falsificar, sense pudor ni vergonya, un paràgraf d'un informe de la Comissió Europea.

Hem guanyat perquè durant tots aquests dies nosaltres hem parlat d'il·lusió, d'esperança i de llibertat, i la resta ha amenaçat amb que les empreses marxarien, els bancs es quedarien els nostres estalvis, hi hauria un 'corralito', el barça i l'espanyol no podrien jugar a la lliga espanyola i el que és pitjor, han mentit atemorint la nostra gent gran dient-los que no cobrarien les seves pensions.

Ha guanyat el seny, no el de la resignació i la subjugació a un estat que no ens estima, si no el del compromís a fer un nou país molt millor del que tenim ara, amb justícia social, igualtat d'oportunitats, transparència de les institucions, lluita contra la pobresa, contundència en front la corrupció. Hem guanyat
perquè nosaltres comptem amb tothom, vinguin d'on vinguin i parli la llengua que parli, malgrat altres s'han esforçat en voler-nos dividir.

Ha guanyat la democràcia, perquè tot això ho hem fet en nom de la democràcia, del dret a viure millor, a ser el que la majoria vulgui ser i a permetre a tothom, hagi votat el que hagi votat, a tenir un present i un futur millor. I, per això, estem convençuts que aconseguirem tirar endavant, malgrat l'Estat espanyol utilitzi els tribunals per guanyar allò que no ha aconseguit a les urnes. El procés cap a la independència s'ha iniciat i no hi ha ningú que el pugui aturar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.