Això no hi ha qui ho pari


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 12/nov/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des del 27S no fem més que repetir que les forces independentistes vam rebre el mandat democràtic per tal de fer la independència i obrir un procés constituent, amb una majoria absoluta d'escons. Conseqüència immediata d'això ha estat posar en marxa allò amb què ens vam comprometre amb la ciutadania. Sembla mentida que a algunes persones els costi tant d'entendre a aquestes alçades, que vol dir guanyar democràticament unes eleccions.

La primera acció va tenir lloc el passat 27 d'octubre, quan vam presentar una proposta de resolució per tal d'iniciar el procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27S. La reacció d'algunes persones no es va fer esperar i, agafats del bracet, PSC, Cs i PP van córrer cap a l'estació de l'AVE o cap al Pont Aeri, ara no us ho sabria dir, i es van plantar davant del TC. És clar que n'hi ha que se senten molt més còmodes demanant que intervinguin les institucions espanyoles, que defensant la sobirania de les institucions catalanes. De ben segur que la fotografia que ens va deixar el trident de la política catalana, que té el cap i el cor més a Madrid que a Catalunya, passarà a la història.

Un cop fet l'anunci, aquest dilluns, la Resolució quedava aprovada per majoria absoluta de les diputades i els diputats del Parlament. Un any després d'aquell 9N, que malgrat no poder exercir el dret a decidir com volíem una amplíssima majoria del poble de Catalunya vam sortir al carrer i vam votar en urnes de cartró, encetem el procés de construcció de la nova República Catalana avalats, aquesta vegada sí, pel resultat d'unes urnes de veritat. I ho fem contents i convençuts que aquest és l'únic camí que ens queda per poder defensar els drets més fonamentals dels nostres conciutadans i conciutadanes, com ara el dret a l'habitatge, el dret als subministraments energètics bàsics, el dret a una sanitat i a una educació catalana, pública, universal i de qualitat.

Les alarmes ja s'han disparat, no podem pas dir que estem sorpresos o que no ens ho imaginàvem. Portem anys rebent les envestides de l'Estat espanyol a les nostres llibertats nacionals i socials. El braç judicial del govern del PP ja s'ha posat en marxa, així com també els poders fàctics de l'Estat, el PSOE i C's. A l'hora de demostrar la seva qualitat democràtica, són tots a la mateixa alçada i alguns encara somien amb un referèndum.

Acabo de sentir el President espanyol dient que no toleraran que 'unos señores decidan saltarse las leyes'. Encara no ha entès que som molts i que, des de dilluns, ja no estem supeditats ni al TC ni a normes que no hagin emanat directament del nostre Parlament que és el que defensa el resultat d'unes urnes i sobretot la dignitat d'un poble.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.