L’esport com a motor econòmic

Eloi Rovira


Publicat: el 17/nov/15
Opinió| Columnes

Som molt i moltes que defensem fermament que l'esport és quelcom més que la pràctica esportiva. Tots i totes tenim molt clar que l'esport és educació, és formació, són valors i és salut, i per això que són moltes les persones que decideixen que els seus fills i les seves filles practiquin esport de manera regular. En aquest sentit, l'esport no és només una eina que fomenta la interrelació entre la nostra societat, sinó que a més fomenta la cohesió social entre els ciutadans, ajuda a transmetre valors educatius als nostres infants i joves durant el seu procés de formació i ajuda els nouvinguts a integrar-se en plenitud en nostre teixit social.

Cal, igualment, remarcar la importància de la pràctica esportiva en totes les edats i els seus beneficis directes en la salut, entesa com a benestar personal i com a millora general de la salut de la nostra societat.

En definitiva, una societat que practica esport és un societat sana, activa, amb valors, participativa, amb sentiment de pertinença, que s’implica en la ciutat i les seves dinàmiques. I per sobre de tot, l'esport genera xarxa social, objectiu aquest importantíssim i imprescindible si volem fomentar el civisme i la tolerància entre els membres d’una comunitat, aspectes aquests bàsics en la tasca ha desenvolupar per l'àrea d’Esports, l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET) i totes les entitats i clubs del nostre municipi.

Però encara podem donar més atributs a l’esport? Doncs sí. L’esport és un motor molt important per l’economia del nostre país. L'esport genera ocupació, són moltes les persones que decideixen fer de l’esport la seva manera de viure, entrenadors/es, tècnics i tècniques esportius, nutrició per a l’esport, salut esportiva, psicologia aplicada a l’esport, recerca i innovació, comerços, producció d’equipament esportiu i un llarg etcètera. Però això no és tot! També hem de comptabilitzar l’activitat econòmica indirecta que genera, com els desplaçaments, ocupació hotelera, assegurances, dinamització del comerç i la gastronomia local, etc. En definitiva, l'esport és el quart sector que aporta més al PIB del nostre país, cal tenir-ho en compte!

És per això que des de l’àrea d’Esports de l'Ajuntament en col·laboració amb la de turisme estem treballant un seguit de projectes molt ambiciosos que ens han de permetre potenciar l’esport, també, en aquesta vessant més econòmica ja que els beneficis seran directament per tot el municipi i els diferents agents de la ciutat.

En fi, com podeu veure l’esport serveix per moltes coses, i a Sant Cugat ho sabem bé. Des de l'Ajuntament en som molt conscients i donem ple suport a les iniciatives del nostre teixit esportiu, que ens són moltes! Siguem tots i totes coneixedors/es del que significa l’esport per la nostra societat i impliquem-nos per fer créixer encara més l’esport en tots els seus aspectes.

Molt esport per a tothom!

ELOI ROVIRA és regidor d'Esports