Pressing Mas


  • Comparteix:

nuria.gibert

Núria Gibert


Publicat: el 1/des/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des d'aquest mitjà, ens demanen que parlem eminentment de temes locals, malgrat que jo la política no la visc parcel·lada sinó que des de com tractes a la teva veïna a com eduques els teus fills, a quina posició tens davant la venda d'armes em sembla tot polític, procuro seguir-ne la recomanació. Avui faré, però, una excepció formal. És formal perquè el nus podríem dir que és nacional, però l'escenari des del que tots i totes el vivim és el local: a la feina, al carrer, a l'Ajuntament... M'explico: en aquests dies de negociacions molta gent interessada pel destí del país em (ens) para i em pregunta o opina vehementment sobre l'estat de les negociacions. La majoria xiuxiuegen 'aguanteu', molts d'altres ens demanen que cedim. Jo m'hi aturo amb cadascun, perquè cada criteri compta, i la veritat, perquè m'omple de joia el nivell de politització que estem vivint com a societat.

Penso que toca, doncs, explicar en quin punt i com estem vivint els i les militats de la CUP de Sant Cugat el procés de negociació per a formar govern. Per una banda, és especialment revelador l''aguanteu' còmplice, com sabent, que estem i aquí comparteixo, essent la diana d’una pressió mediàtica força injusta. Però bé, no hem vingut a queixar-nos, i com deia un company, quina falta de respecte queixar-se d'això quan tants qui ens han precedit hi han deixat la pell o la llibertat.

Com en qualsevol procés complex, les fórmules fàcils no són lleials a la veritat. Ara mateix ens trobem a la recerca d’una fórmula que permeti que el màxim de diputats hi donin suport, ens agradi o no. Si a l’altra banda de la taula no volen trobar entre tots els diputats que tenen i totes les propostes que hem fet una altra proposta, que fràgil és doncs aquest nostre procés.

Després de diversos debats a nivell territorial, ens vàrem trobar per intercanviar impressions i tàctiques. Va ser impossible mantenir-ne la confidencialitat. Malgrat no era vinculant, ha sigut impossible allunyar-ne les lectures finalistes.

Res està tancat, caminem sobre contradiccions (i sort d’elles). Hem decidit seguir negociant amb allò amb què hem cedit i mantenir la negativa en allò que ens expulsa del procés. I amb aquest acte d’honestedat i transparència, demanem respecte per una opció que mai ha mentit ni ha estat velada i alhora passem la pilota a aquell qui va dir: 'Puc anar el primer o puc anar l’últim'. De la possibilitat a la probabilitat.

No volem marxar, no ens expulsi.

NÚRIA GIBERT és portaveu de la CUP-PC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.