Pressupost 2016: Més per menys


  • Comparteix:

carles.brugarolas

Carles Brugarolas


Publicat: el 1/des/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És una bona notícia per a tota la ciutadania poder constatar que el debat polític entre els grups és fructífer i aporta millores per a tothom. El ple de divendres va debatre i aprovar inicialment un pressupost municipal per a l'any 2016 marcats per la consolidació de la rebaixa fiscal i la millora de la capacitat de servei de l'Ajuntament de tots i totes nosaltres. Això, que sembla fàcil, requereix òbviament de molt diàleg i molts esforços d'aproximació que sovint no són tan divergents com sembla.

El pressupost contempla millores importants en els àmbits social, on es constata la cronificació de la crisi per a una part important de la nostra població, situació que merita un millor suport públic, educatiu i cultural. Preveu també l’inici de la normalització de la retribució dels empleats públics, així com un cert sosteniment de la capacitat inversora. Sant Cugat veurà els propers anys l’execució d’importants inversions en curs, nous pavellons, habitatge social i millores en els equipaments culturals. L’entorn empresarial segueix sent focus d’actuació de l’Ajuntament, com a eina per a la potenciació de l’ocupació i reducció de l’atur.

Es tracta, en definitiva, d’un pressupost previsible, en el sentit que dóna continuïtat i reforç als àmbits prioritaris i transversalment impulsats a la nostra ciutat. Sant Cugat no vol deixar ningú enrere, alhora que vol oferir oportunitats per a tothom. Vol reforçar i millorar la seva singularitat urbana i vol seguir escrivint el futur des de la innovació en els serveis públics i el lideratge econòmic. Volem una ciutat educadora, culta, saludable i segura. Una ciutat ambientalment sensible, i alhora connectada com les millors. Una ciutat pels petits i pels grans. Pels que els van bé les coses i pels que no, una ciutat per a tothom. Una economia que avança i unes finances en bon estat, que permeten fer més amb menor cost per als contribuents. Tot això és el que reflecteix el pressupost.

Cal agrair el conjunt dels grups la capacitat d’aportació, de diàleg. Amb el lideratge del govern, amb 10 membres de Convergència Democràtica i un de Demòcrates de Catalunya, amb el suport i les aportacions interessants del grup d’Esquerra Republicana (2) i Més Esquerra (1) que cal valorar i agrair, amb l’abstenció de la CUP (3) i Procés Constituent (1), d’Iniciativa (2) i el Partit Socialista (1), i també amb les propostes tot i que el rebuig inicial de Ciutadans (3) i el PP (1), el ple demostra que malgrat l’evolució del mapa polític aquest consistori és com la ciutat a la qual serveix: és dialogant, eclèctic, civilitzat i productiu. La suma de tothom al servei de Sant Cugat.

CARLES BRUGAROLAS és tinent d’alcalde d’Economia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.