Un pressupost que tothom podria signar


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 3/des/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Encara que sigui una mica massa d'hora per fer un balanç de final d'any, el que sí que volem expressar, des del grup municipal d'ERC-MES, és la nostra satisfacció per haver ajudat a tirar endavant els pressupostos. Ja vam anunciar el 13 de juny, quan vam tornar al ple municipal, que faríem una oposició responsable i constructiva i aquests pressupostos sens dubte ho demostren. Es reforça la protecció social de les famílies que més ho necessiten i alhora plantegen un pla de xoc per lluitar contra l'atur de llarga durada i l'exclusió. A Sant Cugat hi ha gent que s'ho està passant malament i els cal més que mai un compromís explícit de fer tot el que calgui i més per ajudar-los a viure amb dignitat.

Per combatre les desigualtat socials i donar a tothom les mateixes oportunitats, hem d’abordar alhora mesures com la tarifació social (pagar en funció de la renda) en escoles bressol, de música, artístiques i activitats de lleure, nous ajuts per a pagar l’IBI per a aquelles famílies en situació d’atur, discapacitat o dependència, augment d’ajuts temporals per fer front al pagament de subministraments energètics, lloguers i hipoteques, augmentar el parc d’habitatges destinats al lloguer social, entre d’altres.

Però també cal reforçar la lluita contra l’atur, donar eines a aquells que tenen més dificultat per reinserir-se al mercat laboral i que trobin l’oportunitat de tirar endavant per ells mateixos amb dignitat. Per això se subvencionaran les contractacions fetes per entitats sense ànim de lucre, cooperatives i petits emprenedors, així com millorar els plans d’ocupació i d’altres mesures destinades a combatre l’exclusió social.

Sant Cugat és una ciutat emprenedora i jove, dos qualitats imprescindibles per impulsar la promoció econòmica, però que mereixen estímuls i incentius. Per això, a aquells que comencen i tenen menys de cinc treballadors, els cal suport per part de l’Administració en forma de subvenció de l’IBI o de bonificació de taxes de recollida de residus o de ICIOS.

També hem acordat vetllar perquè els Consells de Barri puguin ser veritables òrgans de participació i per això els cal comptar amb partides pressupostàries de lliure disposició, per tal que els veïns i veïnes de tots ells, inclosos els del Centre, puguin decidir que en volen fer.

El Consell del Centre-Est necessita una especial atenció en aquests propers quatre anys, és massa temps sense haver invertit en coses tan essencials com l’arranjament dels carrers i aquest pressupost en garanteix posar en marxa el Pla de Millora incloses inversions en més equipaments pel barri.

I finalment també estem satisfets per haver aconseguit posar data, els propers quatre anys, per tirar endavant una inversió que sens dubte fa anys que aquesta ciutat reclama, un espai polivalent que serveixi alhora per a entitats, espai firal i de congressos i la històrica sala de concerts.

Aquest a grans trets és un acord aconseguit amb el govern de la ciutat, però que estem convençuts que la majoria de les forces de l’oposició també el poden subscriure. Els grans consensos són fonamentals per tirar endavant projectes ambiciosos i aquest sens dubte n’és un.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.