Jordi Borràs: 'El procés independentista ha unit l'extrema dreta espanyola'


  • Comparteix:

Jordi Borràs, amb els seus dos darrers llibres 'Plus Ultra' i 'Desmuntant Societat Civil Catalana'

Jordi Borràs, amb els seus dos darrers llibres 'Plus Ultra' i 'Desmuntant Societat Civil Catalana'

El fotoperiodista Jordi Borràs afirma que, arran del procés independentista, l'espanyolisme d'ultradreta s'ha hagut de reinventar per afrontar un debat territorial que no havia vist perillar fins ara. Ho ha explicat aquest dijous a Cal Temerari durant l'acte de presentació del seu llibre 'Plus Ultra. Crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya'. Borràs assegura que l'espanyolisme no ha posat mai el 'cordó sanitari' entre demòcrates i antidemòcrates i, de cara al 20-D, ha defensat que és necessari que els electors coneguin a fons els partits que es presenten i l'origen dels seus fundadors.

ESCOLTA-HO

Frases més destacades de l'entrevista:

'Hi ha fluxos de militància entre gent que ve de l'extrema dreta militant i feixistes que estan actualment a partits com el PP, Ciutadans o VOX. També hi ha vasos comunicants ideològics quan ens trobem, per exemple, que el PP fa campanyes com 'Primer els de casa' agafant un lema de l'extrema dreta'.

'Durant el període del 2009-2015, tot l'espanyolisme s'ha hagut de reinventar per afrontar el debat territorial que no havia vist perillar fins avui. El procés independentista ha reagrupat l'extrema dreta espanyola'.

'Societat Civil Catalana té entre els seus fundadors membres de l'extrema dreta i associacions de l'extrema dreta, com Somatemps'.

'Les organitzacions d'extrema dreta més importants a nivell estatal s'han creat sempre a Catalunya i, concretament, a Barcelona. Des del Círculo Español de Amigos de Europa (ACEDADE) fins a Plataforma per Catalunya, que va tenir més de 70.000 vots i vora de 70 regidors arreu de Catalunya'.

'La ultradreta espanyola a Catalunya ha sabut modernitzar les seves idees i treure's la llosa del franquisme'.

'Quan des de les Espanyes no es coneix el partit de Ciutadans, amb membres de l'extrema dreta, això s'ha d'explicar i s'ha de denunciar. La gent ha de saber qui està votant'.

'La dreta espanyola no té res a veure amb la dreta europea. Per exemple, la dreta a Gran Bretanya va guanyar la lluita contra els feixistes i aquí va ser fundada per ministres franquistes.'

'El 97% dels ingressos de Societat Civil Catalana al 2012 venia de donacions anònimes. Esperem que algun dia ens diran d'on han sortit'.

'Ja no puc anar als llocs i fer la feina que he fet els darrers vuit anys, que és documentar gràficament l'extrema dreta, perquè ja m'esperen, però procuro seguir fent aquesta feina des de casa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.