Recordant el llegat d'Ernest Lluch


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguila


Publicat: el 12/des/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 28 de novembre uns quants militants del PSC de Sant Cugat vam fer un homenatge al monument d'Ernest Lluch, ubicat als jardins que porten el seu nom. Aquest homenatge no només va servir per recordar els 15 anys del seu assassinat per la banda terrorista ETA, sinó també pel seu llegat com a persona i polític.

L'Ernest tenia grans virtuts. Per exemple, el diàleg que en aquests temps que estem vivint a Catalunya a nivell polític serien molt importants per trobar una solució pactada, acordada i que promogués la convivència. La paraula 'convivència' és molt important en la figura d'Ernest Lluch, ja que fins i tot amb els que no pensaven com ell estava disposat a parlar i a buscar una solució per conviure amb harmonia i pau.

Com a polític se'l recorda sobretot per impulsar la llei de sanitat pública i universal que tenim avui mateix i que el Partit Popular l'està retallant en tots els seus serveis. Durant aquests anys que s'ha parlat molt de la sanitat pública i universal, hem vist com se citava la seva figura. Veient el funcionament actual del sistema sanitari públic, l'Ernest tindria un sentiment d’impotència davant de la situació en la qual està la sanitat publica. Exemples de la situació són l'augment en les llistes de espera, quiròfans tancats, hospitals privatitzats, falta de personal i de mitjans, etc.

Davant la situació en la qual es troba la sanitat publica, els socialistes hem reaccionat. Aquelles comunitats on governa el PSOE - Andalusia, Astúries, Castellà La Manxa, etc. La prioritat ha sigut augmentar la partida de sanitat, mentre que, en aquells llocs on governa el Partit Popular i a Catalunya amb el govern de Convergència, s'ha retallat aquesta partida.

Per tant, queda molt clar qui defensa un sistema de sanitat publica i universal, i com la dreta espanyola i catalana el que han fet ha sigut la privatització de la sanitat publica i una retallada pressupostària. En poc mes de dos setmanes tots els ciutadans de l'Estat espanyol estem cridats a les urnes per escollir unes noves corts. En aquestes eleccions, si volem canviar les polítiques neoliberals i contràries als serveis públics de Mariano Rajoy, només tenim un únic possible candidat en Pedro Sánchez.

Tant des de el PSC com el PSOE tenim molt clar quin ha de ser el model de sanitat publica, aquell que va impulsar Ernest Lluch, que es el que garanteix una sanitat per tothom i de qualitat.

Queda clar que el llegat d'Ernest Lluch com a polític quedarà marcada en la història política, durant molts anys. La seva voluntat de diàleg i el fet d'impulsar el sistema sanitari públic seran recordats sempre per tots aquells amants de la bona política.

Allà on sigui, l'Ernest Lluch segur que ens enviarà forces perquè els socialistes continuem defensant els principis que ens va deixar.

FRANCESC AGUILÀ és membre dl PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.