I tant que cal anar a votar aquest 20D!


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 17/des/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Encara que sigui la tercera vegada que ens convoquen a les urnes en només un any, aquestes eleccions, una vegada més, són molt importants. Aquest 20D hem de sortir i omplir les urnes de vots independentistes per rematar allò que vam aconseguir demostrar el 24M i el 27S, que la majoria de regidors i regidores i la majoria de diputats i diputades són independentistes.

De fet, aquesta victòria de l'independentisme la vam iniciar a les eleccions europees del maig del 2014, quan ERC va guanyar les eleccions a Catalunya. Des de llavors, la majoria independentista no ha fet més que créixer i el 27S es va consolidar amb una majoria absoluta.

És cert que el 27S vam rebre el mandat democràtic per començar a treballar per a la construcció d'un estat independent i, alhora, per iniciar un procés constituent ciutadà, participatiu i obert en la redacció de la constitució de la nova República Catalana. Per dir-ho d'una forma col·loquial, el 27S vam posar fil a l'agulla per a portar el nostre país al seu alliberament nacional i social, però tothom sap que no funcionarem plenament com un estat independent fins que culminem aquest procés, uns divuit mesos.

I mentrestant, què? Doncs mentrestant, cal defensar el vot del 27S des de tot arreu, perquè són massa persones encara les que no estan disposades a respectar-lo i els independentistes, que abans de res som demòcrates, hem d'utilitzar totes les eines que tinguem al nostre abast per defensar el país i la seva gent i la millor eina sens dubte són les urnes.

A Madrid, encara se'ns ha perdut moltes coses. Són molts anys de dependència de l'Estat espanyol, anys que hem maldat per mantenir la nostra identitat i per garantir els drets fonamentals de la nostra gent. El problema de Catalunya no ha estat només no ser un estat, sinó formar part d'un que ens ha jugat sempre en contra i això no és soluciona d'un dia per l'altre.

Aquest diumenge només tenim dues opcions. Una és deixar que les cadires que els catalans i les catalanes encara tenim al Congreso i al Senado els ocupin aquells que consideren que gairebé dos milions de vots a favor de la independència no volen dir res, que diuen que prohibim el castellà a les escoles, que hem sortit cinc anys consecutius al carrer cada 11S manipulats i abduïts per TV3 o el que és pitjor, aquells que permeten que no pugui tirar endavant un decret per lluitar contra la pobresa energètica, una llei de la segona oportunitat per a les famílies que perden l'habitatge, un impost per als bancs que tenen pisos buits i que permeten que haguem de pagar 1.909 milions d'euros al ministre Montoro en lloc de garantir una renda mínima d'inserció o fer front a la llei de la dependència.

L'altra és anar a Madrid i explicar-los que, després de perdre molts cops, ara hem guanyat i l'únic que volem és obeir les urnes i fer un país molt millor per a tothom, vinguin d'on vinguin i parlin la llengua que parlin. Perquè creieu-me, al mig no hi ha res i ho sabem. El 20D ens ho juguem tot. Omplim les urnes amb vots independentistes, serà el darrer cop, fem que sigui possible.

MIREIA INGLA és portaveu municipal d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.