Alliberament nacional i alliberament social


  • Comparteix:

ramon.pique

Ramon Piqué


Publicat: el 12/gen/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hores després de l'acord d'investidura entre la CUP i Junts pel Sí, toca cridar l'atenció sobre l'oportunitat històrica que representa que el procés sobiranista tiri endavant i sobre el marcat caràcter social d'aquest procés. No en va, són moltes les forces polítiques i econòmiques conservadores que treballen per revertir el moment històric que estem vivint.

Trencar amb l’Estat espanyol representa una oportunitat de construir un nou ordre al nostre país, per avançar cap a una societat més democràtica i econòmicament més igualitària. Una oportunitat d'acabar amb el sistema sorgit del la Constitució del 78.

Trencar amb l’Estat espanyol significa poder dotar-nos d’instruments propis com a país que defensin els interessos de les classes populars catalanes.

Sabem que aquest trencament amb l’Estat espanyol es produeix en una context que no és marcadament favorable a les classes populars, però, tot i així, representa una oportunitat que no podem ignorar.

L'acord amb Junts pel Sí genera contradiccions, com també l'hagués generat un acord amb qualsevol altre candidat que haguessin proposat. Tot i això, Junts pel Sí no és un bloc homogeni, ho sabem i no aporta gran cosa aplicar una la lògica reduccionista i una visió maniquea de les forces partidàries de la independència.

Entre les diverses propostes de l'acord, cal mirar atentament allò que fa referència al procés constituent de la nova república, perquè, arribats aquí, és això el que guanya força i és aquí on les forces d'esquerra no podem desaprofitar l'ocasió de ser-hi per a donar garanties que la nova república es construeixi amb la participació de les classe populars catalanes.

En l’etapa que comença, la CUP haurà de gestionr moltes contradiccions. Això no ens fa por, ans al contrari, és això és que ens fa més forts com a moviment. De fet, són les nostres contradiccions les que ens han fet crèixer.

Els 18 mesos que vénen condensen tot el sentir de a lluita de moltes dones i homes que sempre van creure que valia la pena lluitar per la pervivència d'un país i que sempre van creure que aquest país havia de ser al servei de les classes populars, que l'alliberament nacional i social eren indisolubles.

Estem a punt de fer un pas molt important en la línia de construir una república catalana. La CUP té un paper cabdal per a què aquest república sigui més democràtica, més igualitària i esdevingui el germen de la futura república dels Països Catalans.

RAMON PIQUÉ és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.