Nou govern, mancances cridaneres


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 15/gen/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estic segur que la participació d'altres partits que no són CDC al govern de la Generalitat poden suposar un canvi en la manera com es conceben les polítiques públiques. O això és el que jo espero. Malgrat aquesta esperança, no em puc deixar de fixar en tres mancances cridaneres.

D’una banda, la manca d’equitat de gènere en els dos principals càrrecs polítics de la Generalitat. Les dones encapçalen cinc dels catorze departaments, i dues de les tretze secretaries generals. Aquesta proporció no només fa mal d’ulls sinó que incompleix la Llei d’igualtat i deixa de banda a la meitat de país, deixa de banda a les dones.

Una altra mancança important és l’oblit d’incloure un departament d’Ocupació, quan indiscutiblement l’ocupació és el principal problema de país que tenim. És incomprensible que l’ocupació i el treball es vinculi a un macrodepartament com és Benestar i Família, demostrant així una manca de prioritat social. Sovint l’austeritat pel que fa a la limitació de càrrecs o els equilibris interns de partit obliden com l’organització d’un govern ajuda a entendre les seves prioritats.

I la darrera mancança important és que tampoc no hi ha un departament específic de Medi Ambient. Un error que ja han comès altres governs i que es continua repetint, que és no donar una importància cabdal als temes de medi ambient, a la necessitat d’afrontar un problema global com a prioritari, i vincular la sostenibilitat, de nou, amb les infraestructures.

Els governs s’han d’organitzar en funció de les emergències, de les crisis existents, i de les crisis latents i potencials. La política ha de deixar de servir a la classe política i passar a referir-se a les persones, als seus drets i a les seves condicions de vida. Nomes ens queda, com deia al principi, l’esperança que aquest govern no cometrà els errors de l’anterior.

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.