L'hospital Vicente Ferrer i l'aposta per un servei públic de qualitat


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 13/mar/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa mesos que una de les primeres 'marees' més importants en el nostre país va ser la blanca, com a protesta de denúncia de les retallades en el sistema sanitari públic i per una 'lenta' privatització del sistema sanitari públic.

Des de Sant Cugat, els socialistes hem denunciat el nostre precari sistema sanitàri, amagat en una realitat difusa, el sistema paral·lel de mútues i sistemes privats de salut. Res a dir, tothom té dret a utilitzar un sistema alternatiu al públic, si la seva butxaca i la seva voluntat s'ho pot permetre.

És evident que amb l'obertura del tercer CAP hem fet un salt qualitatiu, però encara ens manquen especialitats i serveis que necessitaríem tenir a l'abast.

Aspectes com una bona distribució, apropar la salut a la ciutadania o disposar d'un servei d'urgències pediàtriques són indispensable per nosaltres. Però tampoc hem de ser endogàmics i voler tenir tots els serveis que han de gaudir també municipis veïns, cal ser eficients i no malbaratar els recursos públics. Som partidaris de compartir serveis, no som una illa, formem part del 'tot'.

El benestar de les persones és la nostra prioritat i el Partit dels Socialistes de Catalunya de Sant Cugat ha estat sempre al capdavant de les reivindicacions de salut al nostre municipi. L'accés a la salut ha de ser un dret, no un privilegi, i que cal disposar d'un sistema d'atenció sanitària que permeti i aporti a les nostres ciutats i a les persones que hi viuen equitat, qualitat i accés adequat a les seves necessitats.

Cal recordar que a l'any 2005 els municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal van aprovar als seus respectius municipis reclamar a la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, un hospital de referència que donés servei als tres municipis, i que el compromís de la Generalitat de Catalunya consistia en la construcció d'aquest nou hospital comarcal que s'ubicarà a uns terreny de 22 mil metres quadrats situats a Can Sant Joan, a Rubí. L'hospital seria un edifici de 16.000 metres quadrats, format per tres plantes, que comptarà amb 44 consultes, 25 llits, 33 boxes d'urgències i sis quiròfans, i donarà servei a una població de referència de 175.000 habitants dels municipis de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat, tenint en compte que està previst que el nou centre pugui donar servei en el futur fins a 200.000 habitants.

Posant en valor que el nou hospital disposava d'urgències pediàtriques, però mentre no es faci realitat, una bona solució seria disposar d'una unitat d'urgències d'atenció primària de proximitat, de diagnosi ràpid i de pediatria a Rubí, i que doni la òptima cobertura en horari nocturn i festiu als ciutadans de Sant Cugat.

Però a la vegada creiem que és legítim sol·licitar la programació d'un ambulatori de proximitat (metge capçalera i infermeria) per cobrir la zona del barri del Monestir-St. Francesc, com ja tenim a La Floresta i a Les Planes, molt reivindicat en aquest barri, sobretot perquè hi ha població molt envellida i costa desplaçar-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.