Triar escola

Esther Salat


Publicat: el 29/mar/16
Opinió| Columnes

S'apropen uns dies cabdals per a moltes famílies que han d'escollir escola: del 30 de març al 7 d'abril és la preinscripció. Després de visitar les webs i les escoles, i recollir el màxim d'informació per poder formar un criteri, toca posar a la balança les opcions d'escoles que millor encaixen amb les necessitats dels nostres fills i amb les nostres preferències, tenint també en compte els mecanismes de regulació de matrícula quan la demanda supera l'oferta.

Les famílies triem escola tenint en compte diferents criteris, i posats a triar, jo trio els criteris que ens proposa la Fundació Bofill: L'estil educatiu: Quina importància es dóna al rol de l'infant? Com aprenen els alumnes? De quina manera parlen de la descoberta, de l'ordre, dels hàbits, ... La proximitat de la llar: Què haurem de fer per poder coordinar l'anada i tornada de l'escola? Quina prioritat donem a la xarxa de contacte amb les famílies del nostre entorn proper? Necessitats especials de l'infant: Quina escola pot donar millor resposta a la seva necessitat? Els serveis extres: Com és el servei de menjador? Hi ha servei d'acollida matinal? Quina és l'oferta d'activitats extraescolars?...

Escollir escola és una decisió important, cal que us preneu temps, que busqueu estones per parlar-ne a casa, contrasteu opinions amb gent de la vostra confiança, i sense atabalar-vos, decidiu les opcions per ordre de prioritat.

Malgrat escollir escola és una decisió important, hem de ser conscients que l'escola ideal no existeix. Els pares coneixem com ningú com són els nostres fills, i podrem valorar, per exemple, si s'adaptarà millor a una escola més pautada o pel contrari, si serà millor una escola més oberta que funcioni per projectes. Més enllà dels valors i del projecte educatiu, conèixer bé la personalitat de l'infant és important per triar una escola o una altra.

A Sant Cugat tenim 12 escoles públiques, set concertades i set privades. Aquesta diversitat de projectes i tipus d'escoles és un valor afegit que ens situa en un entorn de projectes educatius de qualitat i això és un garant de tranquil·litat alhora de triar escola.

Trobareu informació del procés de preinscripció i matrícula a http://www.santcugat.cat/web/preinscripcio-2016-2017

ESTHER SALT, regidora d'Educació, Universitat i Família