Activistes!


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 31/mar/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta legislatura política avança i avança cap a la llibertat del nostre país. Potser no en som prou conscients, probablement perquè s'està fent la feina sense escarafalls ni gaires titulars. De fet, ens tenien acostumats que passada la notícia, el contingut es podia desar dins el calaix i qui dia passa any empeny.

Potser no seran aquells 18 mesos que s’esgrimien fa un temps, però el que és ben cert és que el camí està traçat i ni per la dreta ni per l’esquerra no es veu altre corriol que el de culminar el procés.

Sí que sembla, però, que els ciutadans i ciutadanes, que cada any hem respost multitudinàriament a les crides i mobilitzacions de la societat civil, estiguem adoptant una actitud més passiva. Com si, erròniament, esperéssim que el Parlament es convertís en actor principal i monologuista de la nova República.

Doncs no. Ni abans havia de ser així ni ara tampoc. Ens queda molta feina a fer, feina en què el Parlament no pot ser sinó un actor secundari. Totes les persones que avui desitgem que el nostre país esdevingui un estat sobirà (i ens comptem per milions) hem d’activar-nos una vegada més i sortir al carrer. No a manifestar-nos, sinó a parlar i explicar aquest nou projecte de país a les nostres veïnes i veïns.

Amb la proximitat i el convenciment personal aconseguirem sumar les moltes, moltíssimes persones dels nostres barris i ciutats que no acaben d’estar-ne convençudes, que encara hi veuen massa inconvenients.

La feina es fa caminant dia a dia. A Sant Cugat, per exemple, el proper 16 d’abril i recordant que el 14 és el dia de la República Catalana, la militància d’Esquerra Republicana de la ciutat ens plantarem a la Plaça d’en Coll. Allà, us volem explicar la República que volem i també recollir les inquietuds dels qui ens hi vingueu a trobar. Us hi esperem!

Oriol Cisteró és president d’ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.