'La buena educación' i l'Hospital General de Catalunya


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 7/abr/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Amb part d'aquest títol podríem estar parlant dels 'papers de Panamà', fent una referència, canviant part del títol, a la pel·lícula de Pedro Almodóvar. També podríem parlar sobre que entén el Wertisme i Wert del que ha de ser l'educació a Catalunya. També podríem establir una línia entre la immersió lingüística i la problemàtica actual (problemàtica inexistent utilitzada amb finalitat d'incendi polític). També podríem estar parlant sobre finançament, els concerts i les divisions per sexe, i fins i tot podríem parlar de la necessitat d'una programa de manteniment de les escoles públiques a la nostra ciutat, que li diguin a l'Escola de La Floresta.

Alguns aspectes com aquest van ser motiu de discussió, la setmana passada, en un debat organitzat pel 'Tot Sant Cugat' a la Casa de Cultura. Crec que el debat va ser un èxit de participació representativa. Van assistir professionals de moltes escoles (molt més representades les escoles concertades i privades, també cal dir-ho tot). Feia molt temps que no s'organitzava un espai on, des de moltes visions, es podien abordar qüestions educatives, de finançament, curriculars, relació entre actors, alumnat etc. Certament, en aquesta ocasió, una iniciativa privada ha fet, el que segons el meu entendre, s'hauria de fer des d'una proposta pública. Els meus agraïments. Se m'oblidava, al debat van assistir representants de gairebé tots els partits excepte del govern municipal (Convergència). Disculpada la regidora d'educació als organitzadors, a vegades em costa entendre com 11 regidors poden tenir l'agenda tan ocupada com per no assistir a una activitat, majoritàriament municipal, durant dues hores i traslladar la visió de govern.

Certament ens vam quedar a mitges, cal continuar el debat en aquells punts que es van tocar poc o són complexos, però m'agradaria destacar uns quants temes:

- La manca d'aposta per l'Escola Viva a Sant Cugat per part del govern local (i altres) i del Departament d'Ensenyament
- La necessitat d'articular una nova zonificació
- La necessitat d'establir un Pacte Municipal per l'Educació
- Els servei públic i el seu manteniment, arrel les retallades, gràcies als i les professionals
- La diversitat educativa local com una riquesa
- La importància dels espais extraescolars i cercar un millor accés a la ciutadania. La tarifació social com a mecanisme d'ampliació i redistribució de renda.

Voldríem demanar continuar aquest debat. Fins i tot voldríem que aquest debat sortís dels plenaris municipals.

Ah! Hospital General? Alguns recordareu com fa unes setmanes Convergència va qualificar d'apocalipsi l'anunci del conseller de Sanitat, Toni Comín, de no renovar els convenis amb empreses sanitàries privades per prestar determinats serveis. La lògica és donar cobertura pública al conjunt de les necessitats, tot traslladant a l'espai públic les accions contractades. No entraré en el tema lleialtat institucional (Junts pel Sí) però ens va sorprendre com s'alarmava a la ciutadania dient que els santcugatencs veurien limitada l'accés a serveis sanitaris per aquesta 'retallada'.

Tal com s'ha publicat, l'any 2015, com a molt 46 persones de Sant Cugat (no 46.000, no 4,600 no 460...) van ser desviades a l'Hospital General de Catalunya per seguir tractament, proves o actuacions des del servei públic. Jo diria que a algú se li'n va anar la mà, no trobeu?

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.